Crapii aratosi prefera nadele „lowcost”

Un element foarte important în bugetul unei partide de pescuit la crap îl reprezintă nada. La cea mai recentă partidă de pescuit pe lacul Sânpaul am încercat gama de nadă lowcost de la CPK. Mi-am făcut aprovizionarea fără să plasez comenzi din timp, fără verificări de stocuri, direct dintr-un magazin Decathlon, chiar de pe raft.

Cumpărături pentru partida de pescuit cu buget fix - 100 lei

Cumpărături pentru partida de pescuit cu buget fix – 100 lei

Pentru o ieșire de 24 ore am luat 2 pungi de Belachan, solubile și tari, două pungi de amestec pentru nadit BigCarp, o cutie de Pop up, o cutie de boiliesuri de cârlig și o cutie de porumb.

Pachet de nadă încadrat în 100 lei, suficient pentru o partidă de 24 de ore

Pachet de nadă încadrat în 100 lei, suficient pentru o partidă de 24 de ore

Cu totul am reușit să mă încadrez în 100 lei, un buget acceptabil zic eu pentru o partidă de 24 de ore, pe un lac cu pretenții când vine vorba de nadă. Lacul de la Sânpaul este un lac destul de dificil, mai ales pentru partide scurte, motiv pentru care trebuie să recunosc că am început partida cu oarecare emoții în ce privește succesul ei.

Am amestecat grundbaitul BigCarp cu boiliesuri sparte și întregi, și-am asezonat mixul cu o cutie de porumb de conservă

Am amestecat grundbaitul BigCarp cu boiliesuri sparte și întregi, și-am asezonat tot mixul cu o cutie de porumb de conservă

Strategia a fost destul de simplă. Am nădit cu grundbait BigCarp în amestec cu boiliesuri întregi și sparte, totul asezonat cu o cutie de porumb de conservă. Am făcut bulgări și i-am aruncat cu spodul. Am sperat ca aceasta combinație să îmi aducă peștii pe patul de nadă, iar periodic, cu cobra, să-l întrețin cu boiliesurile rămase (solubile de 20 și tari de 16). La cârlig am mers pe un snowman format dintr-o bilă de cârlig cu belachan, plus un pop up din aceeași gamă.

Primul crap a venit în cursul nopții

Primul crap a venit în cursul nopții

Cu toate că primele prezentări au venit abia târziu în noapte, la final partida s-a dovedit un real succes. Am avut parte de 12 prezentări, iar dacă aș face o comparație cu alte partide pe acest lac, zic că rezultatul este foarte bun.

Pop up-ul de belachan, o delicatesă pentru crapii de Sânpaul

Pop up-ul de belachan, o delicatesă pentru crapii de Sânpaul

Aș remarca totuși media destul de mică a capturilor, cel mai mare crap cântărind doar 14 kg. Cel mai probabil folosirea combinației de grundbait și solubile nu a fost cea mai bună strategie de selecție, însă prioritatea partidei a fost totuși numărul de prezentări. Iar din acest punct de vedere am reușit să punctez foarte bine.

Superb crap auriu. Nu foarte mare, dar absolut spectaculos

Superb crap auriu. Nu foarte mare, dar absolut spectaculos

O altă caracteristică aparte a acestei ieșiri a constat în numărul mare de crapi colorați capturați, care au fost nu mai puțin de cinci, unul mai frumos decât altul. În privința lor, încă n-am reușit să-mi dau seama ce le-a fost pe plac: pop up-urile viu colorate sau belachanul de la CPK? Sau poate amândouă!

Vedeta partidei de pescuit, un crap comun de 14 kg

Vedeta partidei de pescuit, un crap comun de 14 kg

Până una-alta vă invit să încercați gama economică de nadă de la CPK, care pentru mine a fost o surpriză plăcută, atât pe baltă cât și în bugetul partidei.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *