Crapi uriasi la boiliesuri spalate

În doar două săptămâni urma să înceapă competiția Best Five al cărui organizator sunt, iar gândul că timp de o săptămână doar voi privi la alți pescari mă împingea către o nouă ieșire pe apă până în concurs. Pe grupul CPK de Facebook, unul dintre colegi (Cârstea Ciprian) îmi propune să mergem pe Varlaam, locația perfectă pentru o partida de câteva zile. Mai fusesem de două ori pe acest minunat lac, dar nu în perioade tocmai potrivite. Prima experiența pe Varlaam a avut loc în vara lui 2014, chiar în luna August, când peștii, din cauza căldurii, nu sunt foarte mâncăcioși. Chiar și așa, tot am reușit să capturez unul dintre cei doi crapi prinși pe toată balta pe durata sesiunii.

Andrei, cu un superb crap comun de primăvară. I-au lipsit doar 200 de grame pentru a atinge bariera psihologică 20 kg (19,800 kg)

Andrei, cu un superb crap comun de primăvară. I-au lipsit doar 200 de grame pentru a atinge bariera psihologică 20 kg (19,800 kg)

Cea de-a doua experiența a avut loc undeva la mijlocul lunii noiembrie, când am stat două zile. Am reușit să am totuși o prezentare, dar, din păcate, l-am scăpat la mal. Acum urma să merg în una dintre cele mai bune perioade, primăvara, când peștii se hrănesc. Problema nadei era rezolvată, deoarece în partidele precedente avusesem prezentări pescuind cu boiliesuri CPK Stinky Fish și eram ferm convins că va funcționa și acum.

Finalul așteptării

Ușor-ușor, a venit ziua de joi. După ce îmi termin treburile pe la muncă, mă urc în mașină și pornesc la drum. Iau două lansete și cele necesare pescuitului și-o întind către Varlaam. Pe drum, mă gândesc cum să pescuiesc și hotărăsc să folosesc la nădit boiliesuri spălate (ținute pentru o perioadă de timp în apă, înainte de nădire). La cârlig, pe una dintre lansete am pus o momeală de tip snow-man, iar pe cea de-a doua o momeală mai ciudată, cu două boiliesuri de 16mm tăiate și un pop up de 10mm alb (pe care îl am în teste) între cele două jumătăți.

Crap comun de 17 kg reușit de Andrei la o partidă desfășurată în sezonul 2014

Crap comun de 17 kg reușit de Andrei la o partidă desfășurată în sezonul 2014

Mă gândeam să folosesc boiliesuri spălate deoarece văzusem în partidele anterioare că majoritatea pescarilor schimbau destul de des lansetele și poziționarea acestora, iar acest lucru face ca peștii să întâlnească multe farfurii de nadă care au stat destul de mult în apa. Se hrănesc cu ele și nu sunt înțepați, iar acest lucru îi determină să se hrănească cu încredere atunci când întâlnesc genul acesta de nadă.

Primii crapi veniți pe saltea

Ajuns pe baltă, îmi instalez cele două lansete și plantez în malul din fața standului sub două tufe care stăteau aplecate pe apă, genul de loc în care simți că vei prinde pește. În plus, știu din experiență că peștii preferă astfel de locuri, mai ales în zilele însorite când acolo găsesc puțină umbră. După o tigaie picantă à la Cârstea „Cipoc” Ciprian și o noapte liniștită, vine și prima trăsătură. Un frumos crap de 14kg a testat montura cu două bile de 16mm tăiate (jumătate Stinky Fish jumătate NexT) și un pop up de 10 între ele.

Superb crap comun de 20,4 kg, intrat la scurtă vreme după instalarea pe vad

Superb crap comun de 20,4 kg, intrat la scurtă vreme după instalarea pe vad

În aceeași zi, spre după-amiază, vecinul nostru din stânga, francezul Pierre, are o trăsătura și aduce pe saltea un crap. La nici 15 minute distanță am o altă prezentare, ocazie cu care aduc la mal unul dintre crapii pentru care venisem la pescuit, un comun de 20,4 kg. Deja puteam spune că este o partida reușită.

Tiparul câștigător

Urmez aceeași strategie, momeală cu două bile de 16mm și pop up și nădesc cu aproximativ 500g de boiliesuri Stinky Fish la care mai adaug și niste boiliesuri Next. Repoziționez lanseta, iar în dimineața de sâmbăta, după ce vecinul Pierre scoate din nou un crap de 14kg, am o nouă trăsătură. Înțep, iar la finalul unui dril de aproape 20 de minute reușesc sa aduc pe mal un superb exemplar de 23,6kg.

Partida putea sa se încheie chiar atunci. Era mai mult decât suficient pentru 70 de ore, cât dura întreaga partida și pescuind cu doar două lansete. Dar nu a fost așa și, în aceiași zi de sâmbătă, am mai avut o prezentare. Din păcate, de acestă dată nu am mai reușit să îl aduc pe mal.

Andrei, cu captura partidei, un impecabil crap comun de peste 23 kg

Andrei, cu captura partidei, un impecabil crap comun de peste 23 kg

În dimineața ultimei zile, același scenariu: Piere înțeapă un crap la 14 kg, iar la nici 5 minute am o nouă trăsătură. N-am mai trecut pragul de 20kg pentru numai 200g, însă de acestă data puncta montura snow-man, formată dintr-un boilies de 16mm și un pop up de 14 CPK Cranberry. Așadar, nu uitați: CPK –  Pești, nu povești!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *