Crapi mari pescuiti pe locatii diferite

Prev1 of 4Next

Fiecare pescar are profilul său propriu, unii preferă vânătoarea după crapi mari, alţii vor să aibă activitate prinzând „tot ce mişcă” în zona lor, unii pe ape sălbatice, alții în carpodroame suprapopulate. Eu, unul, prefer să prind peşti mari, în special când pescuiesc de plăcere, dar nu mă dau în lături nici de la „ciortan viteză”.

Ciprian cu un crap comun de Tâncăbești de 19 kg

Ciprian cu un crap comun de Tâncăbești de 19 kg

Stilul meu preferat e să prind dacă se poate cât de mult şi, printre peşti mai mici, să păcălesc şi crapi mai mari. De aceea, poate că nu sunt cel mai în măsură să dau sfaturi cu privire la cum se prind „giganţii”, tot ce doresc prin acest articol este să relatez câteva situaţii de pescuit având ca rezultat punerea pe saltea a crapilor de mari dimensiuni.

Cu ceva vreme în urmă am participat la Internațional Carp Masters, concurs disputat între 66 de echipe din toată Europa, pe Săruleşti (Raduță Lake). Am avut un parcurs bun, terminând competiţia pe locul 3, singura echipă din România pe podium. Nu despre asta vreau să vorbesc acum, ci despre cum am reuşit să prindem cei mai mari crapi din concurs. Deja după primele ore de concurs am început să prindem relativ bine, în special în zona unde am făcut patul de nadă, dar numai crapi mai mici, maxim 12-14 kg.

Schița standului pe care Ciprian a pescuit la Sărulești și strategia de nădire aplicată

Schița standului pe care Ciprian a pescuit la Sărulești și strategia de nădire aplicată

Surpriza a apărut de la o lansetă dată până în malul de vizavi, la doar 1-2 metri de mal. Trăsătura nu anunţa nimic special, însă când am înţepat am simţit că este ceva mult mai mare decât ce prinsesem până atunci. Chiar aşa a şi fost, după un dril „sălbatic” am pus pe mal un crap de 19,1 kg. Peştele a fost prins la snowman (bilă de 16 mm cu pop-up de 14 mm) într-o zonă unde nu am nădit, numai unde a picat montura am dat câteva boiliesuri cu cobra.

Crap comun de 19,1 kg pescuit la Sărulești, la doar 1-2 metri de malul de vizavi

Crap comun de 19,1 kg pescuit la Sărulești, la doar 1-2 metri de malul de vizavi

După această captură am decis să nădim şi zona respectivă, idee bună, pentru că am prins tot mai bine, însă niciun peşte peste 14 kg. Un alt crap mare (18 kg – al doilea ca greutate din concurs) a fost capturat din stânga patului de nadă de la insulă, lansat departe izolat, la metri buni de zona nădită, cu o solubilă Mister Dudi de 24 mm.

Un al doilea crap comun, de acestă dată de 18 kg, înțepat de Ciprian tot din apropierea malului vecin

Un al doilea crap comun, de acestă dată de 18 kg, înțepat de Ciprian la o montură izolată

Tot de acolo, pe parcursul partidei de pescuit, am mai reuşit să punem pe mal un crap de 16,5 kg şi unul de 15 kg.

[kkstarratings]

Prev1 of 4Next

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *