Crapi mari in cuplu pe lacul Sanpaul

Finalul de concediu a fost generos cu prietenul Bogdan Morar. Și-a planificat încă o partidă pe balta dragă lui, Sânpaul, soldată cu alți crapi de peste 15 kg, dar și o captură surpriză. Detaliile ieșirii, povestite chiar de Bogdan, în rândurile de mai jos.

Bogdan cu unul dintre crapii mai serioși ai partidei - comun de 15 kg

Bogdan cu unul dintre crapii mai serioși ai partidei – comun de 15 kg

La sfârșitul lunii august, întrucât mai aveam 2 zile de concediu, o conving pe logodnica mea să facem o partidă de pescuit de 48 de ore pe superbul lac de la Sânpaul. Odată ajunși pe lac sondez cu marker-ul, iar  după identificarea locurilor fierbinți plasez lansetele în zonele găsite.

Am nădit exclusiv cu boilies tare, de 20 și 24 mm, Meat & Fish și Belachan. La cârlig, pe firul de păr, am pus două boiliesuri de 20, tot din cele două sortimente amintite. Nu am ales întâmplător aceste boiliesuri, deoarece am mai pescuit cu ele și nu m-au dezamăgit în trecut. Ambele game de bile au o cantitate ridicată de făină de pește, iar cele mai eficiente boiliesuri pe Sânpaul sunt de departe cele cu făină de pește.

Bogdan cu un superb comun de Sânpaul: 15,2 kg

Bogdan cu un superb comun de Sânpaul: 15,2 kg

După aproximativ 3 ore de la plasarea monturilor apare și prima trăsătură, un crap comun de 14 kg. La nici 5 minute mai pleacă o lansetă, cea mai din dreapta, plasată în zona stufului. Drilul durează foarte puțin, iar peștele ajunge în minciog; acul cântarului arată 15,2 kg. Un început bun de partidă, îmi zic în gând. Urmează o perioadă de 2 ore în care nu mai am nici o trăsătură, prilej în care reușesc să ațipesc puțin.

Crap comun de 15 kg, reușit de logodnica lui Bogdan

Crap comun de 15 kg, reușit de logodnica lui Bogdan

După acele ore de pauză, peștele a început să se hrănească frenetic încât aveam trăsături din 30 în 30 de minute. Totuși, nimic notabil. Doar „ciortanii” lacului la 7-8 kg și doi trecuți puțin peste 10 kg. Spre dimineață s-au mai potolit și am reușit să dorm 2-3 ore. Până spre amiază nu am avut nici o trăsătură, apoi brusc peștele „se urcă” pe noi. Din păcate cei mari încă se lăsau așteptați.

Crapii mai frumoși ai lacului s-au lăsat ceva mai mult așteptați - o frumoasă salontă de 15,1 kg

Crapii mai frumoși ai lacului s-au lăsat ceva mai mult așteptați – o frumoasă salontă de 15,1 kg

La un moment dat, lanseta plasată la o distanță mai mare de patul de nadă pleacă ca din pușcă. Înțep brusc, iar după un dril de 40 de minute în care peștele s-a luptat ca o fiară, reușesc să îl aduc  în minciog. Îl cântărim și stupoare: 18,3 kg. Eram epuizat, dar fericit. Nu am mai avut nicio trăsătură până dimineață când ne trezim cu un pește de 15,1 kg, adus în minciog de logodnica mea. Un nou record personal pentru ea.

Captura partidei - un impecabil crap salontă de 18,3 kg

Captura partidei – un impecabil crap salontă de 18,3 kg

Încheiem partida cum nu se poate mai frumos, cu 7 driluri în 50 de minute, cel mai mare pește cântărind exact 15 kg și fiind capturat tot de logodnica mea. Practic crapii nu ne lăsau să ne pregătim plecarea spre casă. Va recomand cu încredere acest lac minunat de la Sânpaul, atât pentru frecvența capturilor cât și pentru exemplarele mari care sunt în lac. Felicit administrația pentru proiectul de aici și vă urez fir întins!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *