Crapi intepati la monturi discrete

Ducând la bun sfârșit o nouă partidă de pescuit desfășurată într-o perioadă destul de dificilă a anului, Astilean Victor Iulian, pescar de crap stabilit în Italia și apropiat al pagini CRAP24.RO, ne-a trimis amănuntele sesiunii, dar și câteva detalii care l-au condus către un rezultat destul de bun pentru condițiile date.

Primul crap și-a făcut apariția peste noapte

Primul crap și-a făcut apariția peste noapte

Victor: „Un weekend destul de dificil, petrecut pe un lac blocat după depunerea icrelor, cu pești apatici și aproape absenți. Având de-a face cu un substrat murdar și puternic mirositor, aveam în față o situație cam delicată și foarte puțin timp la dispoziție să găsesc o soluție pentru a pune câțiva pești pe mal. Pentru început încerc să sondez locul, ocazie cu care îmi dau seama că am în față un substrat mâlos și deloc prietenos cu monturile.

Crapii n-au ocolit monturile lui Victor, chiar dacă acestea au fost lansate la doar câțiva metri de mal

Crapii n-au ocolit monturile lui Victor, chiar dacă acestea au fost lansate la doar câțiva metri de mal

Spre norocul meu, la 5-7 metri distanță de mal, am găsit o zonă cu substrat pietros și curat. Încerc să pescuiesc sub mal, cu speranța că poate peștii nu vor ocoli acea zonă. Momesc câteva mâini bune de alune tigrate (tiger nuts) pe fiecare lansetă și mă retrag în liniște. Pe două lansete am folosit leadcore 45 lb, iar pe cea de-a treia aveam leader Clearwater de la Carp’R’Us de 50 lb.

La cârlig Victor a pescuit cu două alune tigrate critic echilibrate, iar în privința forfacului a mizat pe montura 360

La cârlig Victor a pescuit cu două alune tigrate critic echilibrate, iar în privința forfacului a mizat pe montura 360

Primul pește apare undeva pe la 02:30 noaptea, exact pe a treia lansetă. Asta îmi trezește ceva dubii în privința folosirii în continuare a leadcore-ului, gândind că e ceva mai vizibil. Renunț rapid la idee și decid să mai aștept până dimineață. Vroiam să mă conving totuși dacă bănuielile mi se confirmă. Dimineață, pe  la 7 și ceva, am o a doua prezentare, venită pe aceiași lansetă. Am finalizat drilul cu o frumoasă oglindă de 15,5 kg, pește ce-mi confirmă eficiența segmentului transparent al monturii.

Crapul oglindă de peste 15 a fost vedeta partidei de pescuit

Crapul oglindă de peste 15 kg a fost vedeta partidei de pescuit

Am schimbat rapid toate lansetele, iar până la finalul zilei am reușit să mai pun pe saltea încă 3 pești, toți în jurul a 10-12 kg. Tot pentru a nu trezi foarte mult suspiciunea peștilor, la cârlig am folosit două alune tigrate, critic echilibrate cu baton de plută, totul pe monturi 360° și D-rig.”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *