Crapi de toamna la Horgesti

Originar din Iași, Robert Rumpel, pescar de crap și apropiat al echipei CRAP24, a trăit de curând emoțiile unei noi partide de pescuit. Aflat pe malurile Horgeștiului, una dintre cele mai reprezentative ape ale Moldovei în ceea ce privește pescuitul la crap, Robert a reușit să aducă în fața obiectivului câteva exemplare demne de reputația lacului. Revenit din expediție, a așezat pe hârtie detaliile ieșirii și ne-a trimis întreaga poveste.

Crapii corpolenți ai lacului Horgești au apărut la doar câteva ore de la plantarea monturilor

Crapii corpolenți ai lacului Horgești au apărut la doar câteva ore de la plantarea monturilor.

Robert: „Recent, împreună cu prietenul și partenerul meu, Costin Gabriel, am programat pe lacul Horgești o partidă de pescuit de 72 de ore. După câteva zile de pregătiri, necesare oricărei partide de durară, am pornit la drum. Ajunși pe malul apei și odată tabăra așezată, am început pregătirea monturilor, momelilor și a strategiei de abordare a lacului. Contrar așteptărilor, la doar trei ore de la plantarea monturilor, a venit și prima prezentare, o trăsătură „polizor”, așa cum mai este cunoscută printre pescari.

Nici peste noapte crapii n-au stat departe de vadurile nădite.

Nici peste noapte crapii n-au stat departe de vadurile nădite.

Odată înțepat, peștele a continuat să ia fir, iar după un dril de minute bune, am reușit să pun pe saltea un frumos exemplar de 16+ kg, care a poftit la două bile de 20 mm de Belachan.

Crapii au preferat două bile Belachan de 20 mm .

Crapii au preferat două bile Belachan de 20 mm.

Au urmat multe alte prezentări cu pești între 8 și 17 kg. Montura folosită a fost una simplă, un running rig fără stopper pe fir, iar ca forfac am folosit un blow-back la care lăsam 3-4 cm distanță între bile și cârlig.

Ceața dimineților se lăsa cu pești la pozat.

Ceața dimineților se lăsa cu pești la pozat.

Nu știu cât de mult a influențat numărul prezentărilor, dar n-am folosit leadcore, ci un înaintaș din monofilament de 0,50mm clear.”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *