Crapi de munte la boilies critic echilibrat

Tudor Pop, pescar de crap din Cluj-Napoca, consultant Target Baits și apropiat al echipei CRAP24, ajuns recent la o nouă partidă de pescuit, a reușit să aducă la mal două capturi demne de luat în seamă.

Având în plan o partidă rapidă peste weekend, Tudor a mers pe un lac nu foarte mare, dar care găzduiește câțiva crapi destul de corpolenți. Odată încheiată aventura, Tudor ne-a detaliat cum a decurs ieșirea și strategia abordată pentru prinderea unora dintre cei mai suspicioși crapi pe care i-a pescuit.

Tudor: „Deși este început de noiembrie, vremea, încă calda și plăcută, nu mă lasă să stau departe de apă. Având sfârșitul de săptămână liber, hotărăsc să fac o ieșire de 30 de ore pe lacul prietenului meu, Marian, la Someșul Rece. Cu nerăbdarea firească a fiecărui început de partidă, sâmbătă dimineață, la ora 9, eram deja pe baltă cu lansetele pregătite.

Tudor a pescuit cu 3 lansete pe zone aflate în apropierea malurilor, iar cu cea de-a patra a vizat o margine a unui gropan

Tudor a pescuit cu 3 lansete pe zone aflate în apropierea malurilor, iar cu cea de-a patra a vizat o margine a unui gropan

Din pură curiozitate și pentru că totuși pescuiam în zonă de munte, primul lucru pe care l-am făcut a fost sa verific temperatura apei. Avea doar 7 grade, moment în care am început să mă întreb unde oare ar sta peștii în acesta perioada și mai ales unde s-ar hrăni? Deși lacul este mic, având doar 5000 mp și adâncimi între 0,5 și 2,5 metri, cu o densitate de pește destul de mare și cu multe exemplare trecute de chiar de 15kg, pescuitul nu e deloc ușor, iar peștii se lasă ademeniți destul de greu.

Deoarece peste zi se anunțau temperaturi destul de mari, am hotărât să încerc cu 3 lansete structurile din imediata apropiere a malurilor, iar a patra undeva în zona unei gropi.

După o tură rapidă a lacului, ocazie cu care am nădit câte o mână de bile de 16 și 20 mm în zone cu tufișuri și butuci din apropierea malurilor, am ajuns și la momentul mult așteptat de orice pescar aflat la debutul fiecărei partide, la aruncarea lansetelor pe vad în așteptarea primei trăsături.

Am pescuit doar cu boilies din gama BelaCrab, produsă de Target Baits, gamă aflată încă în teste, pe care în ultima vreme o folosesc cu tot mai multă încredere și care, în scurta ei perioadă de viață de la apariție, mi-a adus pe saltea un număr impresionant de capturi capitale, pe lacuri din țară dar și din Ungaria.

Fiind concepută în esență pentru pește mare, în așteptarea marii capturii nada este capabilă să reziste la cârlig mai bine de 48 de ore, depășind cu succes chiar și atacurile constante ale mărunțișului. La cârlig am pus doar bile critic echilibrate, selectate din aceeași gama, dar de 20mm și puțin cioplite.

Pe măsură ce așteptarea mustăcioșilor s-a prelungit, am încercat puțin și apetitul răpitorilor din lac, încercare ce mi-a fost răsplătită cu un pui de șalău și o frumoasă știucă de 2,8 kg.

Știucă de 2,8 kg, victimă colaterală a partidei de pescuit la crap

Știuca de 2,8 kg, victimă colaterală a partidei de pescuit la crap

La aproximativ 4 ore de la începerea partidei, apare și prima trăsătură care, după un dril palpitant de vreo 10 minute, îmi aduce pe saltea captura partidei, un superb crap comun de 13,3 kg. Așa cum intuisem inițial, peștele a venit la o lansetă aruncată lângă un tufiș, la mai puțin de un metru de mal.

Peste noapte, până în jurul orei 1, nu am mai avut nicio prezentare, deși am încercat atât zonele cu apă adâncă, cât și structurile din apropierea malurilor. Apoi, după un dril de doar 1 minut, un frumos crap comun de aproape 10 kg a poposit cuminte în plasa minciogului.

Crapul de 10 kg pus pe mal la finalul unui dril rapid

Crapul de 10 kg pus pe mal la finalul unui dril rapid

Dimineața următoare, pe o ceață foarte densă, am fost trezit de o nouă trăsătură. Din păcate, de acestă dată ceva n-a funcționat cum trebuie, iar peștele nu s-a înțepat. De remarcat însă că prezentarea a venit tot din apropierea malului.

Spiningul matinal mi-a mai adus alte două știuci frumoase, de peste 2 kg fiecare, eliberate cu mare grijă, ca de altfel toți peștii prinși. Ultima prezentare a partidei a venit chiar înainte de plecare, iar captura fost un crap de aproape 7 kg, mult prea zvăpăiat ca să-l mai pozez.

Tudor cu captura partidei, crapul comun trecut de 13 kg

Tudor cu captura partidei, crapul comun trecut de 13 kg

Ca și concluzie, pot spune ca BelaCrab-ul Target Baits și lingurile, completate de ospitalitatea lui Marian, mi-au adus un weekend superb și relaxant, pe care îl voi repeta cu mare plăcere ori de cate ori îmi va permite timpul și vremea.

În speranța ca temperaturile destul de plăcute din ultima vreme vor mai ține cu noi, vă doresc tuturor fire întinse!”

Tudor, felicitări pentru partidă, pentru superbele capturi și mulțumim pentru cele trimise!

Ți-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *