Crapi de mai pescuiti pe balta de suflet

Rumpel Robert, pescar de crap originar din Iași, ne-a trimis recent câteva poze de la o partidă de pescuit desfășurată în luna mai. Nefiind vorba de o baltă recunoscută pentru capturi capitale, rezultatul partidei a fost mai mult decât mulțumitor.

Balta nu tine pești foarte mari, dar sunt foarte frumoși și incredibil de bătăioși

Balta nu tine pești foarte mari, dar sunt foarte frumoși și incredibil de bătăioși

Robert: „La mijlocul lunii mai am hotărât să ies la o partidă rapidă, mai mult de „tatonare”, pe un lac drag mie – Păușești/Iași. Fiind cunoscută pentru crapii nu tocmai mari dar foarte frumoși, puternici și bătăioși, balta îmi este una de suflet. Având planul bine stabilit în minte, am rulat câteva kilograme de boiliesuri proaspete, așa cum știu că le prefera crapii de aici. Un mix bogat în făinuri de pește cu aromă de squid+black pepper, totul rulat în bile de 20 mm, atât solubile cât și și fierte. Pentru cârlig am pregătit câteva critic echilibrate, rulate din același mix dar cu granule de plută.”

Robert cu cel mai mare crap al partidei, un comun de peste 13 kg

Robert cu cel mai mare crap al partidei, un comun de peste 13 kg

„Ajuns pe baltă, am „armat” lansetele cu monturi running rig, iar ca forfac am folosit câteva blow-back-uri legate cu cârlige Mugga nr. 6. Drilurile nu s-au lăsat foarte mult așteptate, iar după câteva cu juniorii de 4-5 kg ai lacului, a poftit și un „senior” la bunătățile de la cârlig, un frumos exemplar de 13,200 kg. Pescuind cu lansete de 2,75 lb, am avut parte de un dril pe cinste, care a durat nu mai puțin de 22 de minute. Prezentările au culminat cu apariția la cârlig a probabil singurului lin din baltă, care nu s-a putut abține să nu guste din cele două bile de 14 mm atașate pe firul de păr. Partida a fost o reală plăcere. Pe de-o parte am fost încântat de peștii combatanți, iar pe de alta pentru plăcerea de a pescui pe o baltă atât de îndrăgită de mine.”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE![kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *