Crapi de livada la Sarulesti Champions Challenge 2015

Fascinat de frumusețea și potențialul lacului Sărulești, Dan Pop Coman (consultant CPK) a dat curs invitației de a participa la recent încheiata ediție de toamnă a cupei Champions Challenge. Nu se alinia pentru prima dată la statul acestei competiții, iar pista nu-i era deloc străină. În primăvara acestui sezon, la finalul unei curse epuizante pusă în scenă tot pe Sărulești, împreună cu partenerii de echipă reușea un loc doi. Având șansa unei revanșe, în toamnă au strigat din nou prezent în grila de start a celei mai recente ediții de Champions Challenge. Rezultatul final, întreaga poveste a capturilor, dar și ceva detalii în ceea ce privește abordarea locurilor și nadele folosite, în rândurile de mai jos, toate detaliate chiar de Dan.

Lacul Sărulești și-a îmbrăcat straiele de toamnă

Lacul Sărulești și-a îmbrăcat straiele de toamnă (foto George Iorga)

După ce în primăvară, la Champions Challenge, pe Sărulești, am reușit obținerea locului doi (la distanță foarte mică de locul întâi), în septembrie am revenit pe celebrul lac. De acestă dată am venit împreună cu prietenii și partenerii mei: Mezei Marius, Rata Sorel și Trifa Cristian.

Ne-am hotărât ca și la ediția din toamnă să pescuim cu nada CPK, așa că am comandat 40 de kg de boiliesuri XXL, tari, de 20 mm, pop up-uri de belachan și ananas plus ceva dipuri cu aromă de căpșună cu care am aromatizat semințele.

Mult râvnitul trofeu pus la bătaie la ediția de toamnă a cupei Champions Challenge 2015

Mult râvnitul trofeu pus la bătaie la ediția de toamnă a cupei Champions Challenge 2015 (foto George Iorga)

La tragerea la sorti am extras un loc bun, Iorgos. Am intrat cu barca, am sondat și balizat câteva locuri. Am găsit praguri, zone cu agățătură dar și substrat tare. Am pus în total 6 balize, cea mai îndepărtată fiind undeva la 130 de metri de mal. De acolo, apa creștea brusc din 5 metri cu substrat tare, în 6,5 metri cu substrat mâlos și nu mai era nici o agățătură.

Echipa în format complet și cel mai mare crap comun pescuit: 20,600 kg (de la stânga spre dreapta: Sorell Ovidiu Rata, Dan Pop Coman, Marius Mezei și Cristian Trifa))

Echipa în format complet și cel mai mare crap comun pescuit: 20,600 kg (de la stânga spre dreapta: Sorell Ovidiu Rata, Dan Pop Coman, Marius Mezei și Cristian Trifa) – (foto George Iorga)

90% dintre trăsături și pești au intrat doar pe doar trei lansete. O lansetă productivă era la aproximativ 120 de metri, pe adâncime de 4 metri, nădită doar cu bile tari, XXL, iar la cârlig cu două bile tari de 20 mm. De acolo ne-au intrat majoritatea crapilor, inclusiv un crap comun de 20,600 kg.

Aproape 23 de kilograme de "furie neagră"

Aproape 23 de kilograme de „furie neagră”

Un al doilea loc care ne-a adus cele mai multe trăsături, dar cu puțini pești scoși, era situat undeva la 100 de metri de mal, pe la o adâncime de 3,5 metri, la marginea unei plantații de duzi. Am nădit locul cu bile tari, tot XXL, și ceva semințe. Aici am pus la cârlig două alune cu un pop up CPK de ananas. De aici am luat un scoicar de aproape 23 de kg, un ten și câțiva crapi comuni. Pescuind practic peste livada de duzi, am folosit o sticlă de plastic pentru a suspenda firul.

Dan cu un superb "cocoșat" de Sărulești

Dan cu un superb „cocoșat” de Sărulești (foto George Iorga)

Cel de-al treilea loc era situat ușor în dreapta, la aproximativ 80 de metri de mal, pe o adâncime de 3 metri și substrat tare, la fel ca și pe celelalte locuri. Aici am nădit doar cu semințe ușor aromate cu dip de căpșună, iar la cârlig am pus o alună și două boabe de porumb. Între ele, pentru a le ridica puțin de pe substrat, am pus o spumă flotantă ținută în același dip. De aici ne-au intrat cei mai mulți teni.

la final băieții și-au adjudecat din nou locul secund pe podium

La final băieții și-au adjudecat din nou locul secund pe podium (foto George Iorga)

Finalul concursului ne-a adus din nou locul doi pe Sărulești, motiv pentru care așteptăm cu nerăbdare o nouă ediție de Champions Challenge, la care, în mod sigur, vom alege din nou nada CPK!

Clasamentul final al concursului:

Locul 1: CS Carp Arad – Lelek G., Lelek T., Deliman Casian, Claudiu Grama

Locul 2: CPK 3 – Dan Pop Coman, Trifa Cristian, Mezei Marius, Rata Sorel

Locul 3: NAVITAS – Stefan Avram, Nicolae Marin, Marius Mitran

Cea mai mare captură: Carping – Crap Scoicar 28,21 kg – Bogdan Guguianu, Sandu Podaru, Dan Petre

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *