Crapi capitali pe lacul Sanpaul

Începutul de sezon a fost generos cu prietenul Sergiu Morar, dar și cu fratele acestuia, Bogdan. Au mers pe o baltă dragă lor, iar finalul unei partide epuizante i-a găsit cu o serie impresionantă de crapi de peste 15 kg trecuți în portofoliu. Detaliile aventurii, povestite chiar de Sergiu, în rândurile de mai jos.

Bogdan și Sergiu, cu una dintre vedetele partidei - un crap oglindă de 16,2 kg

Bogdan și Sergiu, cu una dintre vedetele partidei – un crap oglindă de 16,2 kg

La începutul lunii Mai am decis să fac o partidă de pescuit pe minunatul lac de la Sânpaul, împreună cu partenerul meu de echipa Bogdan Morar. Fiind pentru mine prima ieșire la pescuit din acest sezon, iar vremea foarte schimbătoare, ne-am gândit ca ar fi foarte potrivit să încercăm o sesiune de pescuit desfășurată pe mai multe zile, pentru a avea șanse mai mari în a prinde crapii capitali ai lacului.

Crap comun de 16,3 kg, unul dintre cei 9 crapi care au trecut de bariera psihologică a celor 15 kg

Crap comun de 16,3 kg, unul dintre cei 9 pești care au trecut de bariera psihologică a celor 15 kg

Odată ajunși pe lac, aveam în față 120 ore de pescuit după pește mare. Am început cu o nădire masivă, extinsa pe o suprafață de 80-100 m. Ca și nada de început am folosit boiliesuri de mare atracție (Meat&Fish), iar odată cu scurgerea timpului am nădit doar cu boiliesuri deshidratate din aceiași gamă (de 20 și de 24 mm). Monturile au fost “in line”, cu forfac relativ scurt, iar pe firul de păr am pus câte două boiliesuri tari de 20 mm. Apoi am poziționat lansetele atât pe patul e nadă, cât și la intercepție.

Monturile și nadele folosite au dat randament maxim

Monturile și nadele folosite au dat randament maxim

Primii crapi au intrat relativ repede, după doar o oră de la nădire, semn ca peștii erau în fața noastră și că le place nada. A urmat o primă noapte “alba”, cu driluri spectaculoase, în care nu am reușit să dormim doar o oră. Printre nenumărați crapi săriți de 10 kg, spre dimineață au început să apară și cei trecuți de bariera celor 15 kg, niște exemplare superbe de Sânpaul. Spre finalul partidei aveam trăsături din ce în ce mai rare, insă peștii erau mari, peste 15 kg.

Crap oglindă de 17 kg, venit spre finalul partidei de pescuit

Crap oglindă de 17 kg, venit spre finalul partidei de pescuit

Captura partidei am prins-o în ultima dimineață. La finalul unui dril de 15-20 minute, am reușit să aducem pe salteaua de primire un frumos crap comun de 18,9 kg, unul dintre cei mai mari crapi prinși până acum pe lac.

Sergiu, cu captura partidei - un superb crap comun de 18,9 kg

Sergiu, cu captura partidei – un superb crap comun de 18,9 kg

După multă oboseală, la finalul celor 120 ore de pescuit am reușit să capturăm 9 crapi peste 15 kg. Felicitări administrației pentru acest minunat lac și pentru modul profesionist în care se fac lucrurile acolo.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *