Crap urias intepat pe lacul monstrilor

Confirmând încă odată că primăvara este una dintre cele mai potrivite perioade pentru doborârea recordurilor în pescuitul la crap, Marian Cristian Orascu, colaborator Carp Plus și apropiat al echipei CRAP24, a reușit de curând un rezultat absolut remarcabil. Revenit de la una dintre cele mai memorabile partide ale sale, Marian ne-a povestit toată aventura în cele mai mici detalii.

Start de sezon la crap pe Siclau, Monster Carp Lake

Start de sezon la crap pe Siclău, Monster Carp Lake

Marian: „Odată cu primele semne de primăvară, am decis sa ies la o primă partidă de pescuit la crap. Anul acesta m-am gândit să-mi încep seria sesiunilor la Siclău, pe Monster Carp Lake. Astfel, în data de 20.03.2014 am pornit la drum. Am ajuns pe baltă în jurul orei 13, unde am fost întâmpinat de aceiași oameni primitori, printre care și administratorul bălții, Saky. După ce-am schimbat 2-3 vorbe, mi-a recomandat să pescuiesc pe standul 2, întrucât sunt singur pe baltă și pot folosi toată suprafața lacului. De asemenea, mi-a spus că la nevoie pot folosi și barca pentru a duce monturile unde doresc.

Siclău, lacul monștrilor la apus

Siclău, lacul monștrilor, la apus

Imediat după instalarea taberei am trecut la plantarea lansetelor, distribuite pe toată suprafața bălții. La cârlig am pus bile Carp Plus, de 16 mm, cu aromă de squid, plum and black pepper și pop up de 10 mm cu aceiași aromă. Pe parcursul partidei am mai pus și ceva bile critic echilibrate de 16 învelite în pastă, dar și o bilă nouă, aflată încă în faza de teste.

Momeala vinovată pentru capturarea crapului record a fost un snow man cu bilă de 16 și pop-up de 10 mm

Momeala vinovată pentru capturarea crapului record a fost un snow man cu bilă de 16 și pop-up de 10 mm

Am mers pe monturi combi, legate cu fir cămășuit pe care l-am decojit pe o porțiune de 5 cm, imediat în spatele ochetului. În privința cârligelor, am folosit doar numerele 4 și 6, modele de la Fox și Ace. După poziționarea bețelor, prima trăsătură a apărut în jurul orei 18,30, pe lumină, iar drilul, care a durat nu mai puțin de 50 de minute, l-am terminat pe întuneric. După aproape o oră de „negocieri”, am reușit să pun peștele pe saltea, un frumos crap oglindă de 17,7 kg. A urmat ședința foto, apoi am repoziționat montura pe locul de unde venise trăsătura.

La scurtă vreme după instalarea pe vad, Marian a fost întâmpinat de un crap oglindă de aproape 18 kg

La scurtă vreme după instalarea pe vad, Marian a fost întâmpinat de un crap oglindă de aproape 18 kg

Epuizat deja de oboseală, am intrat în cort pregătindu-mă pentru odihnă. Peste noapte nu am fost deranjat de nicio trăsătură, următoarea prezentare fiind dimineață, în jurul orei 10, finalizată cu un frumos crap comun de 15 kg. Pe la 12 am mai avut o trăsătură, dar, de această dată, la capătul firului părea a fi un mare bolovan, care cu greu se lăsa convins să vina spre mal. După încă un dril care a durat aproape o oră, la suprafața apei și-a făcut apariția un uriaș carp comun, pe care l-am parcat imediat în minciog.

Marian cu un crap comun de 15 kg, exemplare foarte frecvente pe Siclau

Marian cu un crap comun de 15 kg, exemplare foarte frecvente pe Siclău

La scurtă vreme după ce-am pus peștele pe mal, a sosit și Saky pe baltă. L-am sunat în timpul drilului și i-am spus că am înțepat unul mare. Am făcut împreună tara cântarului, scăzând greutatea sacului de cântărire. După ce-am pus peștele în sac, a urmat un moment incredibil. Amândoi am fost martori la clipa în care cadranul cântarului a indicat fix 28,05 kg. N-am rezistat tentației și am sărit efectiv în sus de bucurie. Eram în al nouălea cer, dar, pentru a nu mai ține peștele pe mal, am trecut rapid la sesiunea foto și la eliberare.

Uriașul crap comun de peste 28 kg, nou record personal pentru Marian

Uriașul crap comun de peste 28 kg, nou record personal pentru Marian

La câteva minute după ce incredibilul crap a fost redat apelor, am realizat ce peste uriaș reușisem să păcălesc, stabilind astfel un nou record personal la crap comun. După această captură am mai înțepat alți patru crapi, cu greutăți de 13, 14, 15 și 15,5 kg, plus doi somni de 6 și 8 kg, intrați tot pe bile. Per total am avut 11 prezentări, reușind să duc la bun sfârșit doar 9. La finalul partidei încă nu-mi venea a crede ce rezultate izbutisem, iar asta încă din luna martie, chiar la început de sezon la crap.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE![kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *