Crap scoicar GIGANTIC pescuit recent pe Sarulesti

Uneori, ceea ce începe ca o sesiune normală de pescuit la crap se poate transforma, fără niciun avertisment, în partida ce-ţi poate aduce trofeul vieţii.

Un crap comun de peste 16 kg pescuit de Marian pe o apă care nu depășea 40 cm

Un crap comun de peste 16 kg pescuit de Marian pe o apă care nu depășea 40 cm

Dacă aceasta se întâmplă şi în timpul unui concurs de pescuit, nu cea mai nimerită conjunctură pentru o captură capitală, satisfacţia este cu atât mai mare. Povestea unei astfel de partide memorabile, în rândurile ce urmează.

Începutul lunii mai, cel pe care mai toţi tinerii preferă să-l petreacă la munte sau la mare, cu grătare, şpriţuri şi muzică, l-a găsit pe Marian Sandu, pescar de crap, apropiat al echipei CRAP24 și colaborator constant al revistelor de profil, pe malul bălţii.

E drept, nu vorbim de o baltă oarecare ci chiar de Săruleşti, unul dintre cele mai renumite lacuri de crap din Europa. Conjunctura era una puţin atipică, având în vedere faptul că se afla acolo ca şi participant la un concurs.

De obicei, nici Marian şi nici partenerul său de la acest concurs, Marius Stancu, nu prea merg la competiţii crapiste, preferând sesiunile de plăcere. De data asta însă, s-au lăsat convinși de taxa accesibilă şi mai ales posibilitatea de a pescui crap pe o pistă faimoasă.

Locul de pescuit care le-a oferit una dintre cele mai spectaculoase partide de pescuit

Locul de pescuit care le-a oferit una dintre cele mai spectaculoase partide de pescuit

Fără să-și facă prea multe planuri şi tactici, Marian și Marius și-au fixat ca şi obiectiv să-și doboare recordurile personale. În ciuda regresului în care se află Săruleștiul în ultima vreme, cel puţin la nivelul capturilor capitale, lacul încă adăposteşte exemplare uriaşe de crap, iar ei sperau ca măcar unul dintre ele să poposească şi pe salteaua lor de primire.

Ei bine, după o extragere foarte bună a standului de pescuit grație lui Marius, cu moralul brusc ridicat, s-au îndreptat spre capătul lacului, pe vadul pe care urma să-și petreacă nu mai puţin de 5 zile.

Au fost 5 zile în care au muncit foarte mult, au întreținut paturi de nadă diferite, au pus nenumărați crapi comuni și teni pe salteaua de primire și, în a patra zi de concurs, în miez de zi, pe o căldură infernală, au avut parte de o surpriză care i-a ținut în dril mai bine de treizeci de minute.

Marian Sandu: „Drilul a durat mai bine de jumătate de oră, timp în care am evitat de două ori agăţătura, deturnând peştele spre apă liberă, Marius reuşeşte să introducă în plasa minciogului un peşte uriaş, cu un colorit destul de ciudat pentru ce văzusem până atunci în “cariera” de pescar de crap.

La început am crezut amândoi că avem de-a face cu un “tramvai”, adică un amur gigantic, dar culoarea cozii şi forma corpului erau parca puţin diferite, deşi comportamentul în dril fusese aproape identic cu al unui amur.

Era un scoicar, o subspecie foarte rară, dar din care se mai prind exemplare mari, din când în când, pe Săruleşti. Nu ne venea să credem, era un peşte uriaş, eram convinşi ca are multe kilograme peste pragul psihologic de 20 kg.”

Marian Sandu și giganticul crap scoicar pescuit în penultima zi de concurs

Marian Sandu și giganticul crap scoicar pescuit în penultima zi de concurs

Povestea întregii partide, deznodământul concursului, strategiile abordate, nada și mai ales câte kilograme a cântărit scoicarul pescuit de băieți, aflați în exclusivitate din noul număr al revistei Aventuri la pescuit, care este programată să ajungă pe rafturile magazinelor la finalul lunii iunie.

Ceea ce vă putem spune însă este că uriașul scoicar a depășit cu mult cele 20 kg estimate de băieți și, din păcate, din cauza regulamentului, nu a punctat în concurs.

Nimic nu mai conta însă, obiectivul fusese atins, iar partida de pescuit una de vis!

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *