Crap record si raze de soare pe lacul Cetariu

Aflat în fața unei noi provocări reprezentată de o locație total necunoscută (lacul Cetariu), Alex Ardelean, tânăr pescar de crap și apropiat al echipei CRAP24, nu doar că a reușit să descopere formula câștigătoare în ceea ce privește preferințele crapilor bihoreni, dar și-a adjudecat și un nou record personal. Povestea și detaliile partidei, relatate chiar de Alex, în rândurile de mai jos.

Deși așteptarea s-a întins pe parcursul mai multor zile, finalul partidei îi rezerva lui Alex un rezultat remarcabil

Deși așteptarea s-a întins pe parcursul mai multor zile, finalul partidei îi rezerva lui Alex un rezultat remarcabil

Alex: „Eram la prima partidă de pescuit programată pe Cetariu și deveneam tot mai nerăbdător sa ajung pe acest lac. Ajuns pe Cetariu, ardeam de nerăbdare să-mi iau în primire standul pe care urma sa îmi petrec următoarele 5 zile. Odată ce curiozitatea mi-a fost hrănită cu imaginea vadului rezervat, m-am instalat și am început să sondez apa cautând structuri praguri sau alte zone fierbinți pe care să le pot ataca. Vizam crapii giganți pe care lacul îi are, iar pentru asta trebuia să mă leg cumva de puținele structuri existente.

Lacul Cetariu, una dintre cele mai spectaculoase piste de pescuit la crap din țară

Lacul Cetariu, una dintre cele mai spectaculoase piste de pescuit la crap din țară

Zone de pescuit

Undeva la 40 de metri de mal, am găsit cu marker-ul un prag unde apa cobora de la 1,5 la 3,5 metri. Locul părea ideal pentru două lansete, așa că am pus una pe platoul cu apă de 1,5 m, iar cealaltă pe 3,5 m. Am mai găsit o zonă bună de pescuit în partea stângă a standului, o groapă, unde am lansat celelalte două lansete. Una în buza gropii, iar cealaltă chiar în gropan.

Nada de calitate și încrederea în reușită l-au condus pe Alex către un rezultat deosebit

Nada de calitate și încrederea în reușită l-au condus pe Alex către un nou record personal la crap

Vreme și nade bune de pescuit

Aveam la mine 15 kg de boilies din gama Any Spice si Fish & Spice de la Any Water. Am luat doar boilies tare, deoarece nu vroiam să-mi intre ciortanii, plătica și carasul pe patul de nadă. Primul peste s-a lăsat mult așteptat. Asta poate și din cauza vremii, care în primele 48 de ore mi-a alocat o constantă ploaie mocănească. În primele două nopți am prins furtuni cu descărcări electrice, moment de bucurie oarecum. Gândeam că e posibil să înceapă să mănânce peștele.

Primul pește ajuns pe salteaua lui Alex, un ten de 9,800 kg

Primul pește ajuns pe salteaua lui Alex, un ten de 9,800 kg

Apoi am încercat mai multe trucuri pentru a păcăli unul dintre crapii săriți de 20 kg ai lacului. Prima trăsătură a fost un run prelung. Eram entuziasmat că în sfârșit voi face cunoștință cu primul mustăcios al lacului, însă abia la mal mi-am dat seama că, de fapt, am de-a face cu un ten (amur).

[adinserter block=”2″] Soare cu crapi

Apoi, încet-încet totul a început să prindă culoare, iar după ploile și furtunile interminabile a răsărit soarele și pe vadul meu, iar crapii au început să mănânce cu încredere. Înainte cu 24 de ore de finalul partidei, am avut din nou un run agresiv, iar după înțepare parcă știam că am de-a face cu un crap frumos și bătăios. M-am băgat imediat după el cu minciogul, și-am făcut drilul din apă. După aproximativ 15 minute, am adus pe saltea o frumoasă oglindă de 22,100 kg. Intrase la Squid & Garlic și era noul meu record personal. Misiune îndeplinită!

Superb crap oglindă de 12,800 kg, semn că peștii se hrăneau cu încredere

Superb crap oglindă de 12,800 kg, semn că peștii se hrăneau cu încredere

Montură de record

Montura câștigătoare a fost un KD, legat cu un cârlig de 6 Fox S3 și o bilă de cârlig simplă, de 20mm. De asemenea, i-am atașat și un un mic săculeț cu boilies spart cu aceeași aromă. Tot forfacul avea 20 cm, legat cu fir de 15 lb, Cameleon de la PB products.

Impecabil crap oglindă de 22,100 kg, nou record personal pentru Alex

Impecabil crap oglindă de 22,100 kg, nou record personal pentru Alex

O partidă excelentă, cu teni și crapi frumoși, iar lacul superb cu peisaje minunate. Mă voi întoarce negreșit de fiecare dată cu drag, staff-ul lacului fiind minunat, cu persoane de treaba și foarte săritoare cu informații.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *