Crap record pescuit pe lacul Sanpaul

Finalul unei recente partide de pescuit desfășurate pe lacul Sânpaul i-a găsit extrem de fericiți pe protagoniștii acesteia. Sergiu și Bogdan Morar, pescari de crap din Târgu-Mureș și apropiați ai echipei CRAP24.RO, aveau ieșirea planificată de mai multă vreme. Inițial, având în plan capturarea seniorilor lacului, păreau descurajați de vremea total nepotrivită. Ajunși însă pe lac, cei doi au avut parte de una dintre cele mai spectaculoase partide de pescuit pe care au trăit-o. La scurtă vreme, Sergiu a așezat totul „pe hârtie” și ne-a trimis detaliile sesiunii.

Lacul Sânpaul este unul cochet și destul de bogat în crapi trecuți de 10 kg

Lacul Sânpaul este unul cochet și destul de bogat în crapi trecuți de 10 kg

Sergiu: „Aproape de jumătatea lunii August, împreună cu partenerul meu de pescuit Bogdan Morar, am decis să facem o partidă de pescuit de 72 ore pe lacul Sânpaul. Vremea nu era tocmai potrivită pentru capturarea crapilor capitali, dar aveam speranța că vom aduce totuși pe salteaua de primire câteva dintre exemplare frumoase ale acestui lac.

Sergiu cu una dintre primele capturi ale partidei, un crap oglindă de 11kg

Sergiu cu una dintre primele capturi ale partidei, un crap oglindă de 11kg

Sânpaul este un lac cochet, nu foarte mare, de 17 ha, cu mult pește, care ascunde o mulțime de exemplare de peste 15 kg. Deși nu lipsesc de pe fișele de inventar ale bălții și câțiva crapi săriți de bariera celor 20 de kg, aceștia n-au făcut încă cunoștință cu saltelele pescarilor.

Crapii de două cifre n-au întârziat mult la apel. Aici, Sergiu cu un comun de 10 kg

Crapii de două cifre n-au întârziat mult la apel. Aici, Sergiu cu un comun de 10 kg

Odată ajunși pe lac, ne instalam și, ca de fiecare dată înainte de aruncarea lansetelor, începem sondarea apei. Aveam în față o zonă cu stuf, unde apa era mai mică, iar în lateral o zonă cu apă ceva mai adâncă. Am nădit masiv o zonă extinsă, de aproximativ 100 metri, urmând să pescuim atât pe patul de nadă, cât și izolat. Vizând peștii mari mari ai lacului, am folosit doar boiliesuri tari, deshidratate, Meat & Fish, bile care ne-au dat rezultate pe multe lacuri pe care am pescuit.

Bogdan cu un crap oglinda de 12 kg, o adevărată frumusețe

Bogdan cu un crap oglinda de 12 kg, o adevărată frumusețe

Primul crap l-am prins relativ repede, la doar câteva ore de la nădire. Era semn că peștii sunt în față și că nada își face efectul. După mai multi crapi aduși la mal, în a doua noapte a partidei, avem o plecare violentă la una dintre lansetele aflate pe patul de nadă. La finalul unui dril de aproximativ 20 de minute, cu multe plecări din mal spre agățături, reușim să punem pe salteaua de primire un superb crap comun de 18,3 kg, prins la două boiliesuri tari de 20 mm. Îl cântărim în prezența paznicului de noapte, ocazie cu care aflăm că peștele este noul record al lacului Sânpaul!

Sergiu cu recordul lacului Sânpaul, un superb crap comun de 18,3 kg

Sergiu cu noul record al lacului Sânpaul, un superb crap comun de 18,3 kg

Pana la finalul partidei am reușit să prindem aproximativ 20 crapi, mulți dintre ei de două cifre, foarte bătăioși și care ne-au oferit driluri spectaculoase. Ne vom întoarce cu plăcere de fiecare dată pe acest minunat lac, pentru a încerca doborârea propriului record.”

Iată și un scut video cu cântărirea capturii:

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE![kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *