Crap record pescuit pe lacul Sisterea

Aflat la prima partidă de pescuit din acest sezon, Bălănean Lucian, pescar de crap și consultant Target Baits, a reușit un rezultat remarcabil, pe o baltă care i-a adus constant rezultate notabile – Sisterea. La scurtă vreme după încheierea sesiunii, Lucian ne-a trimis toate detaliile debutului sau de sezon.

Un nou record personal la crap pe balta Sisterea

Un nou record personal la crap pe balta Sisterea

Lucian: „După o lungă perioadă de iarnă, profitând de vremea frumoasă și temperaturile ridicate pentru această perioadă, m-am hotărât să încep prima mea partidă de pescuit la crap. Am ales lacul Sisterea, deoarece pescuiesc de mai mult timp aici, la cele mai multe sesiuni având capturi de peste 10 kg, cu un record personal de 17,2 kg.

La capătul unei lungi așteptări, miercuri ajung pe lac. Sunt întâmpinat cu căldură de către administratorul locului, Robi, care mă sfătuiește cu privire la alegerea locului. Hotărăsc să merg pe standul 5, în zona peninsulei, un loc de trecere al crapului de pe apă mare pe apă mică, un loc cu agățături care, în Septembrie, anul trecut, mi-a adus în 36 ore peste 100 de kg de crap. Încep să despachetez, dar un vânt puternic îmi stă în cale luându-mi efectiv cortul pe sus. Urmează două ore de chin, în care tot echipamentul mi-a fost luat și împrăștiat de vânt. În cele din urmă, la lăsarea serii vântul s-a potolit, ocazie cu care am reușit să ridic cortul și să lansez bețele.

Lucian cu un superb crap oglindă pescuit pe Sisterea

Lucian cu un superb crap oglindă pescuit pe Sisterea

Toți cei care mă cunosc știu ca folosesc exclusiv boiliesuri Target Baits de la prietenul meu Tudorică, cu care mă consult înainte de fiecare partidă. După aproximativ două ore de la plasarea lansetelor vine și prima trăsătură. Destul de timidă, doar patru bipuri scurte la unul dintre senzori. Înțep, recuperez și îmi dau seama că peștele nu este unul mic, dar, din păcate, la doar 5-6 metri de mal, din cauza cârligului mic de 6 și a faptului că peștii se hrănesc apatic, crapul reușește să scuipe cârligul.

Dezamăgit de cele întâmplate, hotărăsc să schimb montura, dar de data aceasta aleg un cârlig Korda Long Shank. Obosit și înfrigurat, după două pahare de tărie, adorm. Momentul nu a durat mult, deoarece sunetul stației mă trezește rapid. Era începutul unei nopți albe, în care am reușit să pun pe saltea 10 crapi, printre care unul de 22 de kg, noul meu record personal.

Primul crap a venit în jurul orei 22:30. A fost urmat de o perioadă de liniște, până la ora 00:35 când stația o ia din nou razna. Ies buimac din cort, înțep și urmează o luptă de aproximativ 40 de minute, la finalul căreia îmi dau seama că la celălalt capăt al firului se afla minunatul exemplar de 22 kg. Reușesc în cele din urmă să îl bag în minciog, moment în care nu îmi vine să cred ochilor cât este de mare. Sun rapid administratorul bălții, pe Robi, care odată ajuns pe vad se declară la fel de uimit ca și mine. Au urmat alți 10 crapi aduși pe saltea, cu o medie de 9 kg.

Crapul comun de 22 kg, un start de sezon remarcabil pentru Lucian

Crapul comun de 22 kg, un start de sezon remarcabil pentru Lucian

Am pescuit din mână, undeva la doar 7 metri distanță de peninsulă, foarte aproape de agățături, iar ca nadă am dat cu Target Baits, gama Clasic și Squid. Am nădit exclusiv din cobră, puțin și constant. A fost de departe cea mai reușită partidă, iar sezonul de pescuit abia începe. Cine știe, poate reușesc chiar doborârea noului record. Vă doresc tuturor fir întins și cât mai mulți crapi săriți de 20 de kg!”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *