Crap Record la finalul unei partide de 9 zile

Adept al partidelor de pescuit la crap lungi și foarte lungi, Robert Rozsdas, unul dintre apropiații paginii CRAP24, și-a început sezonul de pescuit în forță. La finalul a două partide de pescuit, una de o săptămână, iar cea de-a doua ceva mai lungă, Robert a reușit să aducă în fața aparatului foto mai mulți crapi trecuți de 10 kg, dar și depășirea recordului personal la crap comun. Acum, spre final de sezon, profitând de o fereastră de timp, a așezat „pe hârtie” detaliile aventurii și ne-a trimis întreaga poveste a recordului doborât.

Robert cu unul dintre spectaculoșii crapi de două cifre ai lacului Varlaam

Robert cu unul dintre spectaculoșii crapi de două cifre ai lacului Varlaam

Robert: „Mi-am început sezonul acestui an cu o partidă de 7 zile pe lacul Varlaam. Am pescuit pe standul A9, iar în ciuda faptului că lacul ține și pești mai mari, capturile reușite atunci au cântărit între 11-13 kg. La scurtă vreme, am programat din nou o ieșire aici, una de 9 zile. De acestă dată am rezervat standul A4. La prima vedere, locul este foarte frumos, cu salcii aplecate spre apă, delimitate de o perdea deasă de stuf, însă și cu structuri complicate pe substrat (praguri, platouri, iar apa are diferite adâncimi, de la 3 m la 0,8 m ).”

Singura salontă a lacului - 16,7 kg

Singura salontă a lacului – 16,7 kg

„Am intrat cu sonarul și am găsit patru zone promițătoare. Le-am balizat și le-am nădit. N-am dat prea multă nadă, iar după două zile fără capturi am renunțat la două dintre locurile inițiale. Am mutat lansetele pe alte locuri, de unde, în sfârșit, a apărut și prima captura, o salontă superbă de 16,7 kg (singura salontă a lacului). Inspirația și răbdarea au dat roade, capturile ce au urmat fiind de la 11 la 15,7 kg. Totul a culminat cu un crap comun superb, de 19,9 kg , noul meu record personal. Până la finalul partidei a mai apărut un crap de 18,8 kg.”

Robert, cu noul său record personal la crap comun - 19,9 kg

Robert, cu noul său record personal la crap comun – 19,9 kg

„Am folosit aproximativ 15 Kg de nadă, toată din sortimentul HotFish. Monturile folosite au fost simple, cu cârlige Solar 101 nr. 4, legate cu line-aligner, iar ca momeală, am mers pe bile de 16 mm, critic echilibrate cu un pop-up de 10mm (black pepper).”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *