Crap pescuit la banana

În urma unei partide de pescuit la crap desfășurată anul trecut în Ungaria, Alin Pitters, pescar recent înrolat în rândurile echipei CRAP24, ne împărtășește o experiență, spunem noi, cel puțin inedită.

Fructele exotice, o momeală excelentă pentru crapi curioși

Fructele exotice, o momeală excelentă pentru crapi curioși

Aflat în fața dilemei “oare să pescuiesc sau nu la fructe exotice?”, Adi, partenerul lui Alin de la acea partidă, a luat o decizie surprinzătoare.

Uimit de evoluția lucrurilor dar și de rezultatul nesperat, Alin s-a gândit că trebuie să ne povestească și nouă toată aventura.

“Aici nu e obişnuit domnule la bile!” De câte ori nu aţi auzit această replică în momentul în care aţi scos cobra şi aţi început să nădiți?

Pescuit corect, un boilies bun poate prinde pește pe orice baltă

Pescuit corect, un boilies bun poate prinde pește pe orice baltă

Sau câte zâmbete pe sub mustață și ironii fine ați strârnit atunci când, fără să realizați la ce “riscuri vă expuneți”, ați înţepat cu croşeta un boilies și l-ați tras pe firul de păr în văzul pescarilor „cunoscători” ai bălții respective?

Acum nu vreau să fac o incursiune în nutriţie sau nade, ci doar să vă povestesc despre detaliile capturării unui pește foarte special.

Nu este nici foarte mare și nici vreo vedetă a lacului, dar este extrem de valoros din punct de vedere al modului de hrănire, al nadei și al momelii care au condus la acest deznodământ al partidei.

Având nevoie de confirmare, am început operațiunea  de căutare a bananei în plasa minciogului

Având nevoie de confirmare, am început operațiunea de căutare a bananei în plasa minciogului

Într-o partidă de pescuit din vara trecută, Adi, colegul meu de stand, îmi spune: “Alin, ce zici, prind un crap la banană?” Bănuiesc că intuiţi răspunsul meu.

Meştereşte el repede o bucată de banana într-o plasă anti-rac (un săculeț textil asemănător cu cele din PVA, doar că nu se topește), o ataşează pe firul de păr, taie alte câteva bucăţi de banana și le aruncă și pe ele în cuva bărcuţei de nădit.

La final, plantează tot cocktailul undeva la 100 m în larg.

Lacul cu pricina este pescuit masiv cu porumb

Lacul cu pricina este pescuit masiv cu porumb

În mai puţin de jumătate de oră sună avertizorul! Adi sare ca ars, înţeapă şi țipă: ăsta e la banană! Aduce peştele pe saltea şi rămânem uimiţi la vederea plasei de rac stoarsă de conținut. Era clar, crapul „servise” banană!

Pozam peştele și parcă tot nu ne venea a crede. În fine, ca idee, când o să mai auziţi replica: “nu e obişnuit la bile”, gândiţi-vă totuși și la ciortanul lui Adi.

Ciortan care, conform enunţului din titlu, ar fi trebuit să fie obişnuit cu fructe exotice, nu? Ei bine, vă asigur că nu era așa, iar dacă nu cumva printr-o minune o fi crescut porumb în lac, fructele exotice clar nu se “pupă cu clima”.

Adi și ciortanul pescuit la bucata de banană

Adi și ciortanul pescuit la bucata de banană

Oricum, ideea este că fiecare trage ce concluzie vrea, dar eu vă recomand să aveţi încredere în nadele pe care le folosiţi și, dacă le pescuiţi corect, cauzele unei partide ratate trebuiesc căutate în altă parte.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un like și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta.

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *