Crap oglinda intepat la „Monster Crab”

Rozsdas Robert, fan al paginii CRAP24, este unul dintre pescarii de crap familiarizați destul de bine cu malurile lacurilor care țin crapi mari și foarte mari. Recent întors de la o nouă partidă de pescuit încheiată cu succes și desfășurată pe unul dintre cele mai renumite lacuri în ceea ce privește exemplarele capitale, Robert ne-a trimis povestea filmului la finalul căruia a reușit să aducă în fața obiectivului foto nu mai puțin de 7 pești de 2 cifre, printre care și un superb crap oglindă.

Robert: „Fiind între câteva partide de pescuit, m-am gândit să pun pe hârtie un material bazat pe însemnările pe care le-am făcut de-a lungul mai multor zile de pescuit pe lacul Tâncăbești.

Robert cu unul dintre crapii comuni extras de sub plaurii Tâncăbeștiului

Robert cu unul dintre crapii comuni extras de sub plaurii Tâncăbeștiului

Cea mai recenta partidă s-a desfășurat într-o perioadă cu schimbări bruște de temperatură, cu momente în care termometrul a sărit de la 17 grade chiar și la 2 grade cu minus, perioade în care, evident, peștii mari ai bălții au fost și mai dificil de păcălit.

Am pescuit pe unul dintre cele mai prolifice vaduri ale Tâncăbeștiului, pe locul numit „Bradu”. Zona pe care o poți aborda de aici este una bogată în plauri, structuri care țin constant pești mari și foarte mari. Nada folosită, la fel cum ca la majoritatea partidelor mele, boilies-uri Belachan + Hot fish de la Select Baits, de 16 și 20 mm.

După ce am plantat monturile chiar lângă perdeaua de stuf, am nădit la fiecare lanseta 10-15 bile tari. La doar 40 de minute de la nădire, au și apărut primele trăsături. Știind potențialul locului, mă așteptam să am activitate chiar din prima oră a partidei, însă ceea ce nu mă mulțumea era faptul că intrau doar crapi mici în comparației cu peștii pe care-i pescuiam de obicei aici.

A doua zi am reîmprospătat toate lansetele, încrezător că „bătrânii” bălții trebuiau să apară. După o perioadă în care partida s-a desfășurat după același tipar, cu  trăsături frecvente și pești între 7-10 kg, m-am hotărât să schimb ceva în abordare.

Știind că la fiecare partidă de pescuit iau cu mine o geantă plină cu pop-up-uri, am căutat-o rapid și-am răscolit în grabă micile borcanele multicolore. Din multele variante, mi-a atras atenția o cutie de Monster Crab, tot de la Selectbaits.

Am ales un pop-up simplu, de 16mm, pe care l-am pus singur pe firul de păr, și l-am echilibrat cu o alică de plumb. Nu vroiam să ridic foarte mult montura de pe substrat, așa că am fixat biluța de plumb pe firul de păr, imediat sub boilies.

După o pauză prelungită și oarecum previzibilă, inevitabilul s-a produs: plecare fulgerătoare pe „run” și, la finalul unui dril destul de obositor, reușesc să aduc pe mal un frumos crap oglindă de 17,600 kg.

Impecabilul crap oglindă păcălit de Robert la un pop-up simplu de 16 mm

Impecabilul crap oglindă păcălit de Robert la un pop-up simplu de 16 mm

Până la finalul partidei de am mai reușit să prind alți 6 crapi, cu greutăți cuprinse între 12-15 kg, cele mai bune rezultate avându-le cu pop-up-urile de 16mm „Monster Crab”.

În concluzie, un moment de inspirație a făcut să am o partidă foarte reușită, pe o vreme extrem de schimbătoare.”

Robert, felicitări pentru partidă, pentru superba captură reușită și mulțumim pentru cele trimise!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *