Crap oglinda de peste 21 kg, un nou record personal marca Gorgan

Au trecut doar câteva zile de la încă o reușită remarcabilă adjudecată de pescarii de crap din Târgoviște prezenți pe balta Tâncăbești. Aproape nelipsiți de pe pontoanele celebrului carpodrom, târgoviștenii își mai adaugă în portofoliu un superb crap oglindă, pește trecut destul de bine de 20 kg.

După recentele partide în care au înțepat 11 crapi trecuți de 10 kg în doar 24 de ore și o alta la care au contabilizat alți 19 de crapi „over 10” tot într-o fereastră de 24 de ore, această reușită vine parcă să confirme încă o dată că școala de crăpari a celui mai mare oraș al județului Dâmbovița are un cuvânt greu de spus când vine vorba de ademenirea crapilor capitali.

Gabi Mornea, Vali Bonto, Vali Pana, Samson Catalin și superbul crap oglindă pescuit la recenta partidă

Gabi Mornea, Vali Bonto, Vali Pana, Samson Catalin și superbul crap oglindă pescuit la recenta partidă

Fericitul pescar care și-a adăugat un „peste 20” în lista de trofee este Gabi Mornea, care, la scurt timp de la eveniment, ne-a trimis „filmul” partidei și povestea capturii.

Gabi Mornea: „Dimineața de sâmbătă, undeva pe la ora 5:00, ne-a găsit pregătindu-ne pentru o partidă de pescuit la crap de 36 de ore pe Tâncăbești. Urmând tiparul ultimelor ieșiri, aveam rezervat pontonul Gorgan Centru.

Am ajus pe apă în jurul orei 7, cu mari speranțe în zilele ce urmau și cu gândul la peștii record pe care nu am reușit să îi punem pe saltele în partidele anterioare. Am prins destul de bine, însă nu reușisem să „gustăm” din adevăratul potențial al Tâncăbeștiului și nici nu ne-am doborât vreun record personal.

Pentru că nu vroiam să pierdem nicio clipă din timpul de pescuit, am pregătit rapid bețele, am nădim în viteză cu ceva boiliesuri Superbaits B3-Belachan de 20 mm (nada pe care am folosit-o pe majoritatea lacurilor unde am pescuit în ultimi 3-4 ani), lansăm și așteptăm.

Destul de târziu de la prima montură lansată pe vad, undeva în jurul orei 11, avem prima trăsătură care se concretizează într-un frumos crap comun de aproximativ 11 kg. Lansăm din nou montura pe zona vizată, nădim cu încă 20 de boiliesuri și ne punem din nou pe așteptat.

Ora 12.30 vine cu încă o trăsătura. Momentul m-a prins oarecum descoperit, amicul meu Smoala, partenerul meu de pescuit de la acestă partidă, fiind pe apă cu barca să descurce un băț din agățătură. Înțep, iar peștele se opune și începe să ia fir. După o perioadă se oprește puțin, iar apoi pleacă spre dreaptă.

Între timp, pentru că drilul s-a prelungit ceva, sosește pe baltă si amicul Vali Bonto, care, ajungând pe ponton, vede ca sunt în dril și se oferă să mă ajute la minciog. După alte aproximativ 15 minute de luptă și nenumărate plecări din mal, peștele se odihnea liniștit pe salteaua de primire. Foarte fericiți de rezultat, priveam la un frumos crap oglindă de 21.27 kg.

Ne felicitam reciproc pentru mult așteptata captură și anunțăm rapid proprietarul bălții, dl. Vlad Parfene, că am prins un crap capital care merită să fie fotografiat și, evident, făcut vedetă a “Tâncăbeștiului“

Gabi Mornea și noul sau record personal, superba salontă de 21,27 kg

Gabi Mornea și noul său record personal, superba salontă de 21,27 kg

Urmează o ședință foto în toată regula, însoțită și de un scurt filmuleț, după care peștele a fost eliberat acolo unde îi este locul, în apele Tâncăbeștiului. Partida a continuat până duminică, la ora 18, timp în care au ieșit la fotografiat alți 20 crapi, unul mai frumos ca altul, cu greutăți cuprinse între 9 și 14,5 kg.

Ca un bilanț de final, partida a fost una cum nu se poate reușită – având în vedere că mi-am depășit și recordul personal, cel de 19,920 kg – cu mulți crapi frumoși și în compania unor prieteni care fac ca timpul petrecut împreună să fie unul cu adevărat minunat.

Mulțumim fraților Parfene pentru această baltă extraordinară și pentru pasiunea și profesionalismul de care dau dovadă. Astfel, expimându-ne aprecierea și vizavi de nada care încă o dată ne-a adus rezultatele dorite, mergem acasă mulțumiți și cu gândul la următoarea partidă.”

Gabi, felicitări pentru partidă, pentru depășirea recordului personal și mulțumim pentru cele trimise!

Trimite-ne și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *