Crap la feeder, alternativa eficienta si economica a pescuitului clasic la crap

Tehnica de pescuit la crap a plecat de la câțiva temerari dornici de capturi capitale.

Nu peste mult timp, mirajul unui „over ten” (peste 10 kilograme) și  de ce nu, cel al capturării unui exemplar Record Național și/sau Mondial, au făcut ca lucrurile să se miște din ce în ce mai repede, până în punctul în care putem spune că a ajuns la nivel de fenomen, recrutând pe an ce trece mai mulți adepți.

Trusa pescarului de feeder contine multe cosulete, momitoare si diverse alte tipuri de transportatoare de nada pe vad

Trusa pescarului de feeder conţine multe coşuleţe, momitoare şi diverse alte tipuri de transportatoare de nadă pe vad

Nu greșim dacă afirmăm că în prezent avem în față o adevărată industrie ce se învârte în jurul fenomenului numit pescuit la crap, și care împinge lucrurile către noi orizonturi.

La fel cum marile firme producătoare de echipament, accesorii, nade și momeli încearcă să țină pasul, interesul tot mai mare pentru pescuitul la crap a atras inevitabil și atenția proprietarilor/administratorilor de lacuri, apariția carpodroamelor putând fi asemuită cu cea a ciupercilor după ploaie.

Privind lucrurile superficial, am putea spune că această creștere exponențială a lacurilor cu densitate mare de crap nu poate decât să bucure adepții pescuitului la crap dar, în realitate, cererea mare de pește către crescătorii a avut și un efect „pervers”: densitate în detrimentul calității.

Știm cu toții că bălţile cu „ monștri” pot fi numărate pe degete pe când cele în care se fac populări frecvente cu crap între 1 și 3 kg sunt aproape imposibil de cuantificat. Ba mai mult, pe an ce trece, apar din ce în ce mai multe.

Din punctul acesta încep să apară controversele, deoarece nu toți pescarii de crap găsesc plăcere în partide de ciortaniadă şi, de ce sa nu o spunem franc, echipamentul din dotare ce le servește cu credință în lupta cu monștrii mustăcioși nu este capabil să ofere aceeași plăcere în dril cu un pește de 2 kg.

Niniun crap nu poate refuza o asemenea oferta

Niniun crap nu poate refuza o asemenea ofertă

Pragmatic vorbind, pierderea unora este câștigul altora, iar astfel, în sunet de trompetă, vă prezentăm pescuitul la feeder.

Feederul este răspunsul firesc al pescarului care se adaptează la orice situație sau care, pur și simplu, nu are timpul necesar pentru a sta zile și nopți pe baltă, în așteptarea marii capturi.

Eficiența cu adevărat devastatoare a pescuitului la feeder, multitudinea locațiilor în care acesta poate fi practicat, echipamentul dedicat, cu mult mai sensibil, ce augmentează drilul și transformă „blestemul” ciortanilor în mană cerească, a reușit să aibă o creștere de popularitate ce poate fi bănuită de dopaj.

Monturile de pescuit la feeder sunt destul de similare cu cele ale pescuitului la crap

Monturile de pescuit la feeder sunt destul de similare cu cele ale pescuitului la crap

Nu în ultimul rând, acesta nu vine să reinventeze roata ci, mai degrabă, capitalizează enorm de pe urma tehnicii de pescuit la crap „împrumutând” nade, momeli, monturi, tehnici și tactici pe care le rafinează, nu puțini fiind aceia care renunță la bateria de crap în favoarea unei lansete, sau două, dedicate pescuitului la feeder.

Probabil că veteranii pescuitului la crap nu văd nimic de bun augur în acest nou trend, dar eu sunt de părere că toată lumea are de câștigat.

Da, sunt pescari care, după cum spuneam și mai sus, renunță la pescuitul „clasic” al crapului în favoarea feeder-ului, iar asta pentru că bălțile pline de ciortani, multe destul de accesibile atât logistic dar și financiar și costul redus al unui echipament de pescuit la feeder, atrag ca un magnet noi adepți.

Sunt oameni care până nu demult nu au mai ținut o lansetă în mână sau care au pescuit pe bălti unde un peşte de 1 kg era considerat „captura zilei”. Lucrurile s-au schimbat și, odată cu „sângele proaspăt” intrat în instalația sportului numit pescuit, toată lumea va avea de câștigat.

Unii vor rămâne adepți fideli ai pescuitului la feeder, alții vor migra spre zone sălbatice, iar un procent din totalul lor vor accede în tagma vânătorilor de capturi capitale.

Eu iubesc pescuitul la feeder în totalitatea lui, iar asta înseamnă și accesarea resurselor puse la dispoziție de carpodroame.

Pescuitul la feeder este un stil de pescuit foarte eficient si poate oferii surprize de dimensiuni considerabile

Pescuitul la feeder este un stil de pescuit foarte eficient şi care poate oferii crapi de dimensiuni considerabile

Am decis să fiu alături de voi şi să fac parte din echipa CRAP24 pentru a prezenta pe larg ce presupune tehnica pescuitului la feeder, de la echipament, nade și momeli până la cele mai mici subtilități  inovații și noutăți ce vă pot crește eficiența și nu în ultimul rând rata crapilor capturati în timpul petrecut pe baltă.

Pescari de crap, bine v-am găsit!

[kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *