Crap de peste 37 kg si un nou record personal la inceput de sezon

Undeva la finalul lui martie, Kurt Deproot, consultant Solar Tackle, împreună cu amicul său Anton, au ajuns pe lacul Rainbow-Franța pentru prima sesiune de pescuit la crap din acest an.

Kurt Deproot, consultant Solar Tackle și bestia Briggsy (37,3 kg)

Kurt Deproot, consultant Solar Tackle și bestia Briggsy (37,3 kg)

Odată ajunși, au constatat că vadul 14, cel vizat de ei, a fost rezervat din greșeală, în aceiași perioadă, de o a doua echipă de pescari. Evident, n-au fost foarte încântați de situație, dar proprietarul lacului, Pascal, a reușit totuși să rezolve rapid neînțelegerea.

După câteva vorbe și ceva beri au pornit un tur al lacului pentru inventarierea fețelor cunoscute, iar apoi s-au instalat pe vad.

Din ce aflaseră de pe baltă, era cam cea mai slaba perioada a lacului, iar echipa care tocmai plecase, pescuind vadul deja de două săptămâni, au confirmat asta nereușind mai mult de nouă pești în tot acest timp.

Chiar și așa Kurt și Anton, aflați în fața unei noi partide de pescuit, aveau toată încrederea că vor reuși să pună pe mal câțiva dintre crapii veteranii lacului.

Iată ce povestește Kurt odată ce și-a început sesiune:

„Sâmbătă, prima zi de pescuit, aveam pregătite doar două lansete. Nu m-am grăbit să pescuiesc cu toate patru încă de la început. Aveam nevoie să găsesc alte doua vaduri bune unde să-mi plasez monturile, care să nu poată fi accesate sau blocate de alți pescari aflați pe baltă. Mi se mai întâmplase asta, iar rezultatul mi-a compromis întreaga sesiune.

Duminică după amiază am avut prima prezentare, un drop down, la lanseta poziționată cumva în stânga vadului. După un dril rapid am făcut cunoștință cu un pește frumos dar, din nefericire, nu unul dintre cei vizați de noi, ci un lin de 4,5 kg.

Miercuri dimineața ne-am trezit într-o ceață densă și n-am fost deranjați de nicio trăsătură

Miercuri dimineața ne-am trezit într-o ceață densă și n-am fost deranjați de nicio trăsătură

Am plasat montura fix în același loc, iar liniștea s-a așternut pe vad până luni dimineața când, în timp ne serveam cafelele și micul dejun, lanseta lui Anton, cea poziționată la mai bine de 200 de metri de mal, a început să se încovoaie. Pare incredibil dar Anton n-a reacționat până nu l-am avertizat, moment în care a înțepat ferm.

Neavând foarte mare experiență în recuperarea peștilor din barcă, a trebuit să sar în barcă și să-l ajut la minciog.

După un dril serios, peștele a cedat și s-a lăsat încadrat de rama minciogului. Era un superb comun de 34 lb (15,5kg), primul crap de Rainbow al lui Anton, care, evident, a fost sărbătorit cum se cuvine.

Restul zilei a rămas liniștit până marți, zi în care am avut parte de mulți nori și ceva ploaie. Doar câțiva pești se prindeau pe baltă, vadul 18 fiind cel mai prolific.

Miercuri dimineață ne-am trezit într-o ceață densă care s-a transformat, într-un final, într-o zi frumoasă și însorită dar fără nici o trăsătură. Doar pe seară am avut ceva acțiune în fire, dar nimic concret.

Ziua de joi a continuat același scenariu ploios și, în timp ce ma aflam în cort scriind câteva gânduri pe hârtie, am auzit o săritură serioasă undeva nu foarte departe de mal.

Am luat rapid o lansetă din cele care erau nemișcate încă de sâmbătă și am poziționat-o în imediata apropiere a locului unde am văzut săritura. Pe la ora 4:30, una din lansetele lui Anton a plecat din nou și, fiind rândul meu la înțepare, am reacționat imediat.

Nefiind plasată la distanță mare, am decis să conduc drilul de pe mal. Decizia a fost cum nu se poate mai inspirată, peștele ieșind foarte rapid la suprafață, unde a și rămas pe tot restul drilului.

Inițial, văzând un astfel de comportament și fără să simt niciun fel de rezistență din partea peștelui, am crezut că este vorba de un pește mic.

După câteva secunde de dril, peștele a început să-și impună considerabil punctul de vedere, iar odată adus la minciog, l-am recunoscut crapul numit Briggsy. Nu-mi venea să cred ochilor, mai ales că peștele fusese prins foarte recent, undeva cu o săptămână în urmă.

Foarte atenți am recuperat, cântărit și pozat peștele, care, spre fericirea noastră, a împins acul cântarului până la 82 lb (37,3 kg). Un pește magnific, într-adevăr!

Imediat după ședința foto și eliberare încă o lansetă a lui Anton a izbucnit sub tensiunea peștelui de la capătul firului. De această dată, fiind mult mai încrezător, a sărit singur în barcă și s-a întors cu un mare zâmbet pe față și cu noul său record personal în minciog, un crap oglindă de 47lb (21,6kg).

Anton și noul său record personal, un crap oglindă de 21,6 kg

Anton și noul său record personal, un crap oglindă de 21,6 kg

Apoi, totul s-a învăluit în liniște până în ultima noapte când a trebuit să ies pe apă pentru a recupera o plătică.

Toate prezentările, inclusiv cea a plăticii, au fost la boiliesuri Club Mix sau Red Herring asezonate cu un pop-up-uri Dairy Cream și Quench de 14 mm.

Una peste alta, a fost o săptămână bună și, din punctul nostru de vedere, un start de sezon excelent.”

Trimite și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *