Crap de peste 31 kg, victima a pescuitului irational

Recent revenit de la o partidă de pescuit din Serbia, Seba Ramneantu, pescarul care reușea la începutul lunii iunie să pună pe malul lacului Cetariu un crap comun de peste 21 kg, ne-a trimis o știre deloc plăcută.

Crap de peste 31 kg căzut victimă a nădirilor masive

Crap de peste 31 kg căzut victimă a nădirilor masive

Chiar în perioada în care el și-a programat expediția, pe lacul Mika Alas, destinația acestuia, s-a întâmplat să moară mai mulți crapi mari. Printre ei și unul de 31,5 kg.

De fapt, având și confirmarea celor care au balta în proprietate, este chiar crapul pe care, la finalul lunii aprilie a acestui an, Barac Augustin, vicepreședinte al clubului TEAM Idella, a reușit să-l aducă pe salteaua de primire. Cu acestă ocazie Gusti și-a depășit și recordul personal, iar la vremea respectivă el a promis că o să revină pe Mika Alas în căutarea crapului gigant.

Din nefericire acest minunat trofeu nu mai este în viață, iar motivul, din ce am putut afla de la administratorii lacului, se pare că este consecința nădiriilor masive pe care le fac pescarii sârbi cu alune tigrate. La concursurile organizate aici, de exemplu, echipele sârbești nădesc constant în jur de 30- 40 kg de alune tigrate pe stand.

În urma celor întâmplate proprietarii lacului au decis să interzică folosirea alunelor tigrate, indiferent de modul în care sunt preparate. Crapul lui Gusti nu a fost singurul găsit mort, un alt exemplar de 24,5 kg și destul de munți alți crapi cu greutăți între 10 și 20 kg căzând și ei victime ale pescuitului fără discernământ.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *