Crap de peste 20 kg pescuit pe iazul Horgesti

Bucovineanul, unul dintre crapii săriți de bariera celor 20 de kilograme ai iazului Horgești, a fost recent pescuit și prezentat obiectivului foto de către pescarii de crap Chira Vlad și Robciuc Renato.

http://www.youtube.com/watch?v=PSjuZhyRLM0

Aflați la prima partidă de pescuit pe Horgești, Vlad și Renato au stabilit un nou record al balții, reușind să cântărească 17 exemplare de peste 13 kg, din totalul de 32 de crapi pescuiți în primele 20 de ore ale partidei.

Horgeștiul, un lac de 54 de hectare din apropierea Bacăului, nu foarte bogat în stucturi sau ape abisale, se laudă constant cu astfel de exemplare, Bucovineanul facând parte dintr-o lista selectă de aproximativ 150 de crapi săriți de 10 kg.

Crap comun de peste 20 kg pescuit pe iazul Horgesti

Crapul comun de peste 20 kg pescuit pe iazul Horgesti

Recordul lacului Horgești este un crap comun de 21,84 kg, pescuit în septembrie 2011 de o echipă de pescari din Suceava.

Acest pește și rezultatele celor doi pescari vin să confirme spusele d-lui Florin Albu, administratorul lacului Horgești, care recomandă prima jumătate a lui august și a doua jumătate a lui septembrie ca fiind perioade foarte productive în ceea ce privește capturarea crapilor recod.

Trofeul Horgestiului, crapul comun de peste 20 kg, la sedinta foto

Trofeul Horgestiului, crapul comun de peste 20 kg, la sedinta foto

Tot din spusele d-lui Albu știm ca Horgeștiul este un lac foarte dificil. Ca să vă faceți o idee, în 2011, pe timpul verii, vreme de două luni și jumătate, în ciuda tuturor eforturilor făcute de pescari, balta nu a dat nici macar un crap.

Apoi, la scurt timp, undeva pe la jumătatea lui septembrie, în doar o săptămână, nu mai puțin de 5 crapi trecuți de 19 kg au făcut cunoștință cu saltelele de primire ale pescarilor.

Ne bucurăm să știm că, pe langă Sarulești sau Tâncăbești, mai avem lacuri care țin astfel de pești și nu putem decât să ne dorim cât mai multe.

Trimite-ne și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi ți le postam în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

5 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *