Crap comun de peste 31 kg, nou record personal pentru timisoreanul Barac Augustin

Recent întors din Serbia de la o noua partidă de pescuit, Barac Augustin, pescar de crap și vicepreședinte al clubului TEAM Idella, ne-a povestit câteva vorbe despre expediția finalizată cu un rezultat remarcabil.

Crapul comun de peste 31 kg, o minunată captură, noul record personal al lui Augustin

Minunatul crapul comun de peste 31 kg, noul record personal al lui Augustin

Pentru că balta este una extrem de solicitată, rezervarea vadurilor a fost posibilă pe fondul anulării unui concurs programat în weekendul respectiv. Decizia s-a dovedit cum nu se poate mai inspirată și, împreună cu alți cinci colegi, Augustin a ajuns pe lacul Mika Alas pentru o partidă programată de vineri până duminică.

Lacul nu este foarte mare (undeva la 7 ha) și nici extrem de spectaculos în privința structurilor. Are totuși trasat și delimitat de două cabluri, undeva pe mijloc, un perimetru de agățături plasate și întreținute de administratorii bălții.

Structura este creeată pentru a delimita oarecum zonele de pescuit, dar și pentru a oferi adăpost peștilor supuși la o presiune constantă din partea pescarilor. Evident, majoritatea celor care pescuiesc aici încearcă să abordeze peștii cât mai aproape de refugiul respectiv.

În ciuda contestațiilor venite ulterior, cântarul nu minte!

În ciuda contestațiilor venite ulterior, cântarul nu minte!

Ce este într-adevăr remarcabil pe locația aflată foarte aproape de Belgrad, este faptul că la o suprafață atât de mică reușește să găzduiască nu mai puțin de 17 tone de crap, foarte puțini dintre ei sub 1o kg.

Nefiind pentru prima dată pe acest lac și având experiența unor concursuri mai vechi, Augustin s-a gândit să abordeze lacul un pic diferit decât restul bălții. A plasat o montură undeva în stânga vadului, foarte aproape de mal, pe care n-a nădit-o foarte tare. A dat doar 2-3 mâini de boilies, iar la cârlig a pescuit cu bile mici, de 11 mm.

Trăsătura a venit undeva la prânz, într-o perioadă în care nimeni nu se aștepta la prezentări, iar la finalul drilului extrem de epuizant Augustin a pus pe salteaua de primire superbul crap comun de peste 31 kg.

Chiar dacă o sa-l mai vedeți pe forumuri postat ca având 31,800 g, Augustin spune că peștele nu a cântărit cu mult peste 31 kg, diferența fiind exact plasa de cântărire.

Eliberarea s-a lăsat cu promisiuni de revedere

Eliberarea s-a lăsat cu promisiuni de revedere

Chiar și așa, reușita este una excepțională, mai ales că Augustin că era ultimul membru al echipei care avea recordul personal sub 16 kg, iar colegii, evident, îi reaminteau asta ori de câte ori se ivea ocazia.

Ei bine, iată că după expediția din Serbia lucrurile au luat o întorsătură destul de radicală, depășirea barierei celor 31 kg fiind o misiune destul de greu de îndeplinit.

Augustin , felicitări pentru superbul pește prins, pentru partidă și, așa cum ți-am urat și personal, sperăm ca experiența să nu fie „once in a lifetime

Trimite și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *