Cel mai mare crap comun pescuit recent la Sarulesti

Aliniat la startul uneia dintre cele mai importante competiții crapiste a sezonului 2014 (Best 5 – Nations Carp Cup), Maris Din, unul dintre cei mai titrați pescari de crap ai României și prieten apropiat al echipei CRAP24, a trăit o experiență pe care cu siguranță nu o va uita prea curând.

Mânați de mirajul unui pescuit pe o pistă atât de spectaculoasă ca Săruleștiul și, de ce nu, poate chiar de mizele puse-n joc, această ediție a concursului a reușit să strângă nu mai puțin de 70 de pescari veniți din 17 țări.

Dimineață de vis pe lacul Sărulești, pe standul Cpk 16

Dimineață de vis pe lacul Sărulești, pe standul Cpk 16

Debutul concursului n-a fost deloc ușor, ploile abundente din zilele anterioare desfășurării evenimentului întârziind considerabil ocuparea standurilor și instalarea taberelor. Nici formatul concursului nu a fost pe calapodul tuturor participanților, în clasamentul general punctând doar cei mai mari 5 pești prinși.

Astfel, pescuind pe standul Cpk 16 în echipă cu partenerii de club Dan Bădârcea și Radu Lixandru, în dimineața celei de-a doua zi de concurs, undeva la ora 10:00, Marius a reușit să aducă la mal un superb crap comun, cel mai mare pește al concursului în acel moment. Iar pentru că adăugarea în portofoliu a unei astfel de capturi reclamă de cele mai multe ori un efort considerabil, drilul n-a fost lipsit de „aventură”.

Înțepat de Marius și ajutat de Radu la minciog, peștele le-a dat bătăi de cap pescarilor mai bine de 15 minute, asta și pentru că zona pescuită era una puțin „atipică”. La doar 20 m distanță de mal, identificând o fostă fundație înaltă de 1 m, băieții au „așezat” montura exact pe lățimea de 50 de centimetri a acesteia. N-a fost ușor, mai ales că trebuia evitat și-un pâlc de stuf care masca oarecum plasarea monturii în zona vizată, dar efortul a meritat pe deplin.

Imediat după concurs, Marius declara pentru CRAP24: „Am avut ceva emoții, iar asta pentru că pe toată durata drilului, firul, un Kriston de 0,40, a fost trecut printr-o o cracă de lemn pe care n-am avut cum s-o evitam. Îmi imaginam că poate ceda în orice moment, iar faptul că peștele a fost înțepat atât de aproape de mal nu ne ajuta deloc. Dacă ar fi venit din larg, „ajutați” fiind de greutatea plumbului, poate că peștele ar fi ajuns ceva mai obosit la noi, dar n-a fost să fie.

Plasată oarecum în stânga vadului pescuit, montura a fost atent plasată pe lățimea unei foste temelii de casă

Plasată oarecum în stânga vadului pescuit, montura a fost atent plasată pe lățimea unei foste temelii de casă

Ba mai mult, odată ajuns în minciog, cu un ultim efort, etalând o adevărată demonstrație de forță, peștele a rupt plasa minciogului, evadând din nou spre întinderea de apă. Numai șansa și prezența de spirit ne-au ajutat să-l întoarcem, aducând într-un final pe mal un impecabil crap comun de 21,9 kg. Bine, poate și cârligul Mugga a avut partea sa de „vină”, a glumit Marius.

„Și pentru că tot am ajuns în zona momelii, aici nu ne-am complicat deloc. Pe firul de păr am tras o singură bilă, tare, de 20 mm, aromată discret cu Frankfurter. Cât privește monturile, am dat doar cu plumb pierdut.”

Marius Din cu uriașul crap de Sărulești de aproape 22 kg

Marius Din cu uriașul crap de Sărulești de aproape 22 kg

Din păcate pentru echipa Ovidius ultima zi de concurs a venit cu o surpriză neplăcută, un scoicar de peste 23 kg fiind trecut în fișe pe sectorul Fox. Dar parcă nici nu mai conta, băieții înțepaseră cel mai mare crap comun al concursului, iar asta nu-i puțin lucru.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

 1. monturiporumb.ro

  14 mai 2014 at 2:10 pm

  Balta Sarulesti intra in vizorul nostru, a balta consacrata imediat dupa Revolutie datorita potentialului extrem de eficace cand vorbim de pescuitul catch@release in care sau perindat o sumedenie de pescari de origine romana puternici si nu numai evidentiind valoarea sa incontestabila asupra capturilor care au greutati impresionante.
  Aceasta balta s-a creat prin acumulari de ape pe sectoare unde odata au fost vii,livezi,cladiri,fantani acestea fiind structurate ca recife naturale unde habitatul pestilor de dimensiuni mari este la el acasa.
  Cert este ca pe langa populatia de crapi care salasluiesc in aceasta balta exista o gama foarte variata de alte specii de pesti cum ar fi salaul,stiuca,carasul dar si platica,aceasta din urma inmultindu-se extraordinar fiind un impediment pentru pescarul de crap.De ce?Discutand de nadirea cu boilies solubil in pescuitul de crap particulele de boilies se „destrama”adevarat in functie de temperatura apei iar acestea nu formeaza „norisori”de nada de calitate pentru crap ci si pentru aceasta specie nedorita.
  In acest sens mi-as permite sa sugerez administratorului acestei minunate baltii sa creeze sectoare special amenajate pentru pescarii de platica supravegheate intens de paznici unde acestia sa pescuiasca cu retinere fara limita de cantitate binenteles cu monturi de maxim 2 carlige efectuate din nailon cu grosimea maxima de 0,18mm avand o taxa simbolica.In fiecare luna as schimba sectorul pentru a permite pescarilor sa retina platica cuprinzand aproape toata balta pe parcursul unui an.
  Sa revin la tema noastra concursul Best 5 Nations Carp CUP care s-a desfasurat pe Sarulesti avand componenta 70 pescari din 17 tari printre care si Romania care a avut standul tras la sorti „standul CPK16″echipa fiind formata din grei pescuitului la crap Marius Din,Dan Badarcea si Radu Lixandru care cunoscand in detaliu fiecare stand ca si configuratie,adancimi,structuri au pus in aplicare cunostintele dobandite despre acest stand reusind sa captureze un crap european avand greutatea de 21,900kg.Experienta de care au dat dovada si pescuind la o jumatate de metru de agatatura formata dintr-o fundatie de cladire si de stuful existent in vecinatate expunandu-si montura la o eventuala agatatura au reusit un fir intins de toata admiratia.Felicitari echipei Marius Din @company dar si echipei noastre favorite crap24 care ne ofera subiecte extraordinare.monturiporumb.ro

  • Calin Visoianu

   14 mai 2014 at 11:24 pm

   Felicitari Marius, Radu si Dan. Vali Vesa are din nou ocazia sa se mandreasca cu baietii lui de la Ovidius. Bravo Mari, Doctor Fishing va tine pumnii stansi pentru voi pe parcursul CN-lui care bate la usa.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *