Cel mai mare crap comun pescuit recent la Sarulesti

Aliniat la startul uneia dintre cele mai importante competiții crapiste a sezonului 2014 (Best 5 – Nations Carp Cup), Maris Din, unul dintre cei mai titrați pescari de crap ai României și prieten apropiat al echipei CRAP24, a trăit o experiență pe care cu siguranță nu o va uita prea curând.

Mânați de mirajul unui pescuit pe o pistă atât de spectaculoasă ca Săruleștiul și, de ce nu, poate chiar de mizele puse-n joc, această ediție a concursului a reușit să strângă nu mai puțin de 70 de pescari veniți din 17 țări.

Dimineață de vis pe lacul Sărulești, pe standul Cpk 16

Dimineață de vis pe lacul Sărulești, pe standul Cpk 16

Debutul concursului n-a fost deloc ușor, ploile abundente din zilele anterioare desfășurării evenimentului întârziind considerabil ocuparea standurilor și instalarea taberelor. Nici formatul concursului nu a fost pe calapodul tuturor participanților, în clasamentul general punctând doar cei mai mari 5 pești prinși.

Astfel, pescuind pe standul Cpk 16 în echipă cu partenerii de club Dan Bădârcea și Radu Lixandru, în dimineața celei de-a doua zi de concurs, undeva la ora 10:00, Marius a reușit să aducă la mal un superb crap comun, cel mai mare pește al concursului în acel moment. Iar pentru că adăugarea în portofoliu a unei astfel de capturi reclamă de cele mai multe ori un efort considerabil, drilul n-a fost lipsit de „aventură”.

Înțepat de Marius și ajutat de Radu la minciog, peștele le-a dat bătăi de cap pescarilor mai bine de 15 minute, asta și pentru că zona pescuită era una puțin „atipică”. La doar 20 m distanță de mal, identificând o fostă fundație înaltă de 1 m, băieții au „așezat” montura exact pe lățimea de 50 de centimetri a acesteia. N-a fost ușor, mai ales că trebuia evitat și-un pâlc de stuf care masca oarecum plasarea monturii în zona vizată, dar efortul a meritat pe deplin.

Imediat după concurs, Marius declara pentru CRAP24: „Am avut ceva emoții, iar asta pentru că pe toată durata drilului, firul, un Kriston de 0,40, a fost trecut printr-o o cracă de lemn pe care n-am avut cum s-o evitam. Îmi imaginam că poate ceda în orice moment, iar faptul că peștele a fost înțepat atât de aproape de mal nu ne ajuta deloc. Dacă ar fi venit din larg, „ajutați” fiind de greutatea plumbului, poate că peștele ar fi ajuns ceva mai obosit la noi, dar n-a fost să fie.

Plasată oarecum în stânga vadului pescuit, montura a fost atent plasată pe lățimea unei foste temelii de casă

Plasată oarecum în stânga vadului pescuit, montura a fost atent plasată pe lățimea unei foste temelii de casă

Ba mai mult, odată ajuns în minciog, cu un ultim efort, etalând o adevărată demonstrație de forță, peștele a rupt plasa minciogului, evadând din nou spre întinderea de apă. Numai șansa și prezența de spirit ne-au ajutat să-l întoarcem, aducând într-un final pe mal un impecabil crap comun de 21,9 kg. Bine, poate și cârligul Mugga a avut partea sa de „vină”, a glumit Marius.

„Și pentru că tot am ajuns în zona momelii, aici nu ne-am complicat deloc. Pe firul de păr am tras o singură bilă, tare, de 20 mm, aromată discret cu Frankfurter. Cât privește monturile, am dat doar cu plumb pierdut.”

Marius Din cu uriașul crap de Sărulești de aproape 22 kg

Marius Din cu uriașul crap de Sărulești de aproape 22 kg

Din păcate pentru echipa Ovidius ultima zi de concurs a venit cu o surpriză neplăcută, un scoicar de peste 23 kg fiind trecut în fișe pe sectorul Fox. Dar parcă nici nu mai conta, băieții înțepaseră cel mai mare crap comun al concursului, iar asta nu-i puțin lucru.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *