Cel mai mare crap al baltii Horgesti, "Bucovineanu", vede din nou salteaua de primire

Aflat la o partida de pescuit prelungita pe lacul Horgești, una dintre cele mai bune destinații pentru amatorii de trofee crapiste, Marian Sandu, colaboratorul revistei Aventuri la Pescuit, a reușit să pună pe salteaua de primire cel mai mare peste din baltă, crapul comun supranumit Bucovineanu.

Unul dintre cei peste 20 de crapi de două cifre intrați pe vad în primele zile ale partidei

Unul dintre cei peste 20 de crapi de două cifre intrați pe vad în primele zile ale partidei

Cu o săptămână înainte de aceasta partidă, Marian pescuise 4 zile împreună cu Cătălin Toader, membru al echipei CRAP24, redactor AVP și colaborator apropiat al echipei Carping Club, dar, deși au cântărit foarte mulți crapi de două cifre, niciunul nu a trecut de 16 kg.

Hotărât sa depășească această barieră matematic-psihologică, Marian s-a întors pe baltă pentru o partidă de 6 zile în care a pescuit singur. De aceasta dată, norocul și munca au dat roade, fiindcă după mai mult de 20 de crapi cu greutăți cuprinse între 14 și 17 kg, Marian a reușit să aducă pe saltea trofeul absolut al lacului, crapul Bucovineanu.

Horgești, una dintre cele mai speciale bălți de crap din România

Horgești, una dintre cele mai speciale bălți de crap din România

Iată că la distanță de fix un an peștele vede din nou malurile iazului Horgești, iar asta vine să confirme din nou teoria conform căreia lacul își scoate trofeele la vedere începând cu a doua jumătate a lunii august și continuând cu luna septembrie.

Iar dacă sezonul trecut vedeta Horgeștiului a văzut camerele foto în mijloc de septembrie, în 2011, tot pe la jumătatea lunii septembrie, o echipă de pescari din Suceava aducea la mal un crap comun de 21,84 kg.

Revenind la remarcabilă reușită a lui Marian, crapul a fost înțepat sâmbătă dimineața, în a cincea zi a partidei și a fost ademenit cu o montura la capătul căreia pescarul a pus un boilies de 24 mm Carping Club Belachan.

Marian Sandu și vedeta lacului Horgești, crapul de peste 20 kg supranumit 'Bucovineanu'

Marian Sandu și vedeta lacului Horgești, crapul de peste 20 kg supranumit ‘Bucovineanu’

Felicitări lui Marian, care a dovedit în acest sezon că este un pescar foarte priceput atunci când vine vorba de crapi capitali (el a prins în acest sezon si scoicarul de 30,5 kg de la Sărulești).

Detalii despre cele două partide făcute pe Horgești, despre greutatea exactă a peștelui, despre lac, strategii și nade o să puteți citi în numărul din septembrie-octombrie al revistei Aventuri la Pescuit.

Trimite-ne și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi ți le postam în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *