Capturi de primavara pe lacul Tancabesti

Prima partida din 2016 am decis să o fac pe Tâncăbești. Inițial mi-am propus să stau pe baltă de pe 26 până pe 28 martie, însă ce am trăit în această partidă m-a determinat să plec după numai 36 ore.

Crapii Tâncăbeștilului s-au pus în mișcare la primele raze ale soarelui

Crapii Tâncăbeștilului s-au pus în mișcare la primele raze ale soarelui

Încă o data Tâncăbești-ul nu m-a dezamăgit. Am reușit în mai puțin de 36 de ore nu mai puțin de 9 pești săriți de 10 kg, dintre care unul find și recordul din această zi: 20,82 kg! A fost urmat de pești de 18,08kg, 17,10kg  și 15,20kg. Restul crapilor au cântărit între 10 și 13 kg, pești care pur și simplu m-au ostenit, făcând și driluri singur din barcă.

Ajunși pe baltă undeva în jurul orei 08:00, am început să despachetam întregul echipament. La ora 10:00, am plantat prima lansetă. Au urmat apoi și celelalte. Prima trăsătură a venit imediat după ce am plantat și cea din urmă lansetă, implicit la aceasta a și tras.

Crapii au răspuns la scurtă vreme de la plantarea monturilor

Crapii au răspuns la scurtă vreme de la plantarea monturilor

La capătul firului era un ciortan de 3-4kg, însă m-am bucurat să aud pentru prima data pe acest an avertizorii. Apoi, pe la ora 12:15, o trăsătură aparent anemică mă face să tresar. Înțep și după modul greu în care peștele se lăsa adus îmi spun că acesta sigur este unul mare. După un dril de 25-30 minute, reușesc să aduc la mal vedeta partidei, un superb crap comun!

Îl chem rapid pe Vlad, administratorul lacului, pentru efectuarea pozelor și pentru a cântării pestele. Crapul s-a dovedit a avea 20.82 kg (cu tara făcută). În timpul ședinței foto, o altă lansetă pleacă.

De acesta data trăsătura a fost violentă, iar după un dril aproape la fel de lung, am reușit să mai pun pe saltea un alt pește de 18,08 kg.

Captura partidei - un superb crap negricios de Tâncăbești

Captura partidei – un superb crap negricios de Tâncăbești

Au mai urmat apoi unul de 17,10 kg, unul de 15,20 kg, restul fiind, cu am spus mai sus, pești între 10 și 13kg. Peste noapte am scos trei lansete. Am lăsat în apă doar cu una. A fost cea care m-a trezit dimineață în jurul orei 6, cu o altă trăsătură. De aceasta dată aveam de-a face cu un alt ciortan de 3 kg, dar care m-a bucurat la fel de mult.

Am pescuit la cârlig diversificat, cu boiles-uri Dudi Bait care și-au făcut treaba. Am nădit atât cu boilies-uri, cât și cu mix de porumb și grâu. La cârlig am folosit atât bile tari, cât și solubile. Vedeta partidei a fost prinsa la doua bile tari de 16mm, Mister Dudi.

La cârlig, momeala n-a fost una foarte complicată

La cârlig, momeala n-a fost una foarte complicată

A fost cea mai bună partidă de pescuit la pește mare pe care am avut-o până acum pe Tâncăbești. Au existat momente cu dublu dril, ceea ce pentru o baltă precum Tâncăbeștiul este deosebit.

Desi așteptările inițiale erau altele, partida s-a dovedit extrem de productivă

Deși așteptările inițiale erau altele, partida s-a dovedit extrem de productivă

Am avut multe partide reușite pe acest lac, cu capturi între 15kg și recordul de 21,30 kg (record personal) , dar niciuna nu a fost ca aceasta. Atât de multe capturi mari într-un timp atât de scurt rar mi-a fost dat să aud.

Fire întinse tuturor!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *