Campionatul Regional Intercluburi de Pescuit la Crap isi aliniaza echipele la linia de start

În mai puțin de o săptămână, acumularea Cetariu din județul Bihor va găzdui prima ediție a Campionatului Regional Intercluburi de Pescuit la Crap. Competiția este organizată de către A.P.P.P.S Carp4Fun, clubul bănățean care are deja la activ și alte proiecte de promovare și susținere a pescuitului sportiv, cum ar fi competiții de juniori, expoziții anuale de pescuit, treninguri gratuite și, bineînțeles, numeroase participări în concursuri naționale și internaționale de profil.

Start al Campionatului Regional  Intercluburi de Pescuit la Crap

Start al Campionatului Regional Intercluburi de Pescuit la Crap

Campionatul Regional Intercluburi de Pescuit la Crap ediția 2015 va aduna la start, în perioada 4-7 iunie, 9 cluburi formate din peste 50 de pescari ce își vor pune în practică toate cunoștințele și strategiile pentru adjudecarea la final a trofeelor de campioni regionali. Nu mai puțin de 6 județe vor fi reprezentate în această competiție prin cluburile de profil, ceea ce anunța astfel evenimentul regional al anului în materie de pescuit la crap.

“Asociația Pentru Promovarea Pescuitului Sportiv Carp4Fun este alcătuită din membrii care excelează nu doar în plan sportiv, ci și în domeniile de activitate din viața profesională. Împreună am înțeles, ne-am asumat și am pus în practică ambiția și cunoștințele pentru a construi cu adevărat un ecosistem sănătos de parteneriate și programe de dezvoltare durabilă pe termen lung a acestui sport. În fiecare an ne propunem să aducem îmbunătățiri în jurul fenomenului de pescuit la crap, și astfel, la final de 2014, cu ocazia întâlnirii anuale a membrilor Carp4Fun, s-a născut și ideea acestui proiect.

Cluburi participante și parteneri media

Cluburi participante și parteneri media

Încă de la primele contacte cu reprezentanții celorlalte cluburi de pescuit legat de acest subiect, am observat un interes extrem de ridicat pentru a crea o astfel de competiție. În momentul de față, calendarul competițional este alcătuit în proporție covârșitoare din concursuri cu caracter privat și mize financiare, astfel încât am pornit acest proiect plecând de la realitatea în care ne aflam. Din păcate, campionatul național în formatul actual de desfășurare este foarte greu sau deloc accesibil cluburilor din regiune, ceea ce se vede din echipele participante anual. Discutăm de 2 probleme principale: lipsa încrederii în competențele sportive (falsă, am spune noi cunoscând destul de bine valoarea zonei) și nu în ultimul rând lipsa bugetelor.

Grila de start distribuită pe lacul Cetariu

Grila de start distribuită pe lacul Cetariu

Încercăm să valorificam sau mai exact să resuscitam potențialul regional prin înființarea unui campionat accesibil cluburilor din zonă. Nu ne propunem să rivalizăm cu campionatul național, ci să construim un sistem de legătură ca rampă de lansare către acesta. În planul încrederii, un campionat regional câștigat iți confirmă valoarea și te obligă spre următorul pas logic – naționalele. În plan financiar, viitoarea ediție poate avea, de exemplu, ca obiectiv asigurarea fondurilor de participare la campionatul național pentru campioana regională. Revenind la ideea de bază, am avea un sistem competițional sănătos și logic: regionale – naționale – mondiale. Acest sistem de care am discutat se poate crea dar numai în condițiile în care exista piloni de susținere capabili să își asume aceste inițiative în regim de colaborare. Noi, ca și organizatori, asta ne-am propus să facem, bineînțeles alături de celelalte cluburi sportive care au ales sa ne onoreze cu prezenta la aceasta ediție.

Ca și condiție de participare, pot lua startul doar acele entități care au în spate o formă oficială de constituire, bineînțeles în legătură directă cu pescuitul sportiv. Fiecare club va pescui cu cate 2 echipe formate din 3 pescari, dispuse pe sectoare diferite, în clasamentul general contând punctajele însumate ale lotului. Miza competiției este una pur sportivă, dar importanța trofeelor puse în joc eclipsează de departe lipsa premiilor financiare. Regulamentul de participare și punctare se apropie de standardele internaționale de arbitraj, iar partenerii și promovarea din jurul evenimentului completează cercul a ceea ce se anunță a fi un eveniment de real succes.

Distribuția cluburilor pe hartă

Distribuția cluburilor pe hartă

Practic, prin acest “Campionat Regional Intercluburi de Pescuit la Crap” asistăm la o premieră din toate punctele de vedere. Cel puțin în regiunea Oltenia-Banat-Ardeal nu a mai existat niciodată o astfel de inițiativă sau competiție similară, care să întrunească măcar o parte din aceste criterii, cu atât mai puțin toate la un loc. Nu putem decat să ne bucurăm că acest proiect, care la un moment dat părea un simplu vis frumos, devine în sfârșit o realitate care încununează lunile de muncă pentru organizare depuse de către echipa Carp4Fun.

Pe toată durata desfășurării “Campionatului Regional Intercluburi de Pescuit la Crap”, echipa Carp4Fun vă v-a ține la curent cu detaliile de desfașurare, așa că urmariti de aproape evenimentul pe http://www.carp4fun.ro/campionatul-regional-intercluburi-2015/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Carp4Fun “.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *