Buftea

Balta Buftea se afla în localitatea Buftea, județul Ilfov, se alimentează din apele râului Colentina și se adresează pescarilor de crap și caras.

Balta Buftea

Balta Buftea

Balta are fundul mâlos în cea mai mare parte, dar și porțiuni cu nisip sau cu cioturi și cocioc. Drumul de acces este bine întreținut, se poate practica destul de bine și pe timp de ploaie,  iar standurile de pescuit sunt amenajate și delimitate foarte bine.

Balta Buftea are o suprafață de 30 ha, o adâncime medie de 2,8m și este populată constant de administratorii bălții cu crap și fitofag.

Ca monturi, ținând seama de substratul bălții, recomandăm forfacuri lungi în zonele bogate în mâl și monturi semi-fixe, cu plumb pierdut, pentru vadurile unde cociocul este prezent.

De asemenea, în proximitatea cociocului recomandăm monturi dedicate pescuitului cu pop-up-uri și folosirea pungilor PVA în care să plasați o mână de nadă împreună cu montura. În felul acesta, montura va avea șanse minime să se încurce în rădăcinile de pe fundul bălții, iar prezentarea momelii nu va avea de suferit.

Recordurile înregistrate pe balta Buftea sunt 14,5kg la crap comun și 17kg la cteno.

Ai pescuit recent pe balta Buftea? Adaugă un comentariu la finalul articolului cu detaliile partidei tale.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un like!

Buftea
2.5 (50%) 2 votes
Crap24
Prezent pe

Crap24

Content Manager la CRAP24
Colaborator și autor constant de articole pentru reviste de profil. Coordonator de proiecte și realizator de aplicații precum Carp Fishing by Clear Fishing, prima aplicație dedicată pescuitului la crap declinată în cele mai importante 7 limbi de circulație internațională și disponibilă în cele mai mari platforme mobile, iOS și Android. Membru fondator CRAP24.RO. Record personal: Crap Comun 20,2 Kg
Crap24
Prezent pe

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *