Boilies pentru Delta Dunarii – Belachan de la DoctorFishing

Nu este pentru prima dată când avem de-a face cu boiliesuri așa-zis dedicate. Conceptul presupune ca, în anumite situații, fiind „desenate” pe profilul unor situații sau locații de pescuit (d.e., lacul Corbu), boiliesurile dedicate să fie mai eficiente decât altele. Asta în teorie, în practică însă, unele se verifică, altele nu.

Belachan by Doctor Fishing - o alegere extrem de potrivită pentru un pescuit la crap în Delta Dunării

Belachan by Doctor Fishing – o alegere extrem de potrivită pentru un pescuit la crap în Delta Dunării

Dr. Fishing Belachan, noua gamă de boilies lansată recent de doctorfishing.ro, este tot un boilies „dedicat”, unicitatea lui constând în faptul că este primul boilies recomandat pentru pescuitul la crap în Delta Dunării. Întrebat despre calitatea principală a acestui boilies și care sunt elementele care-l fac eficient în Deltă, Călin Vișoianu, unul dintre cei mai activi pescari de crap care frecventează Delta Dunării și omul din spatele noilor bile, ne-a povestit:

„Inițiativa de a produce noul sortiment de boiliesuri Dr. Fishing Belachan a plecat de la realitatea că un pescar de crap care merge în Delta își asigură succesul prin disponibilitatea de a nădi destul de mult. Ca să menționez totuși o cantitate, aș zice că o săptămână de pescuit la crap în Deltă „înghite” minim 30 kg de bile. De aici, inerenta necesitate de a plăti cât mai puțin. Având asta ca punct de pornire, fără a face însă rabat de la calitate, în urma testelor făcute în Deltă am reușit să definitivez o rețetă care să rămână totuși în termeni rezonabili în ceea ce privește prețul. Astfel, pe parcursul a trei sezoane, perioadă în care rețeta a suferit multiple îmbunătățiri, am reușit să prind nenumărați crapi de Deltă, printre care și câteva capturi de peste 15 kg. Asta, repet, păstrând costurile destul de jos, iar calitatea produsului fără să aibă de suferit. Prețul foarte accesibil, de doar 35 lei la raft, a fost posibil pentru că majoritatea ingredientelor sunt importate direct de noi, iar adaosul comercial aproape inexistent.

Textura boiliesurilor este destul de grunjoasă, aspect care ajută în eliberarea atractanților în apă

Textura boiliesurilor este destul de grunjoasă, aspect care ajută la eliberarea atractanților în masa apei

Vizavi de conținut, vă pot spune că, pe lângă belachan (amprenta principală a noilor bile), fiind gândite special pentru Deltă, boiliesurile au un conținut mare de extracte naturale de crustacee. Și că tot veni vorba de conținut, un alt aspect inedit care cred că merită menționat este faptul că 95% dintre ingrediente sunt menționate pe eticheta ambalajului. Nu prea vezi asta pe multe pungi cu nadă, nu?”

Aproape toate ingredientele boiliesului sunt menționate pe ambalaj

Aproape toate ingredientele boiliesului sunt menționate pe ambalaj

Un alt aspect care ne-a ajutat să menținem la un nivel acceptabil costurile de producție, a fost rularea boiliesurilor într-o singură variantă – fierte, de 20mm. De altfel, din experiența pe care o am, pescuitul în Deltă nu-ți cere multe variante în ceea ce privește diametrul, bilele de 20 mm fiind alegerea ideală pentru crapii ceva mai îmbrăcați”, a adăugat Călin.

Noile bile lansate de DoctorFishing poartă semnătura lui Călin Vișoianu

Noile bile lansate de DoctorFishing poartă semnătura lui Călin Vișoianu

Ambalate în pungi de 1 kg cu închidere Zip lock (închidere etanșă, foarte utilă pentru păstrarea aromei și consistenței bilelor) și găleți din plastic transparent de 3 kg, noile boiliesuri par că și-au depășit deja aria de „competență”, multe capturi fiind recent raportate pe bălți precum Moara Vlasiei 2 sau altele cel puțin la fel de populare. Rămâne de văzut dacă principala „vină” o poartă extrem de populara aromă a bilelor (belachanul), conținutul acestora sau modul în care cele două au fost îmbinate. Dincolo de toate acestea, un lucru este cert: Dr. Fishing Belachan nu este o bilă rapidă, aromată în exces; ci o bilă de cursă lungă, cu conținut puternic nutritiv, potrivită pentru partidele a căror scop este aducerea „seniorilor” în fața camerei foto.

Iar dacă vă programați o nouă ieșire în perioada următoare, pagina de prezentare și achiziționare a noilor boiliesuri pentru pescuit la crap în Delta Dunării poate fi accesată cu un click pe Belachan by DoctorFishing

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *