Belachan by Doctor Fishing – o bila abonata la podiumurile competitiilor recente

Lansat în toamna acestui an ca o alternativă foarte accesibilă la variantele de nadă deja existente în piața din România, Dr. Fishing Belachan este primul boilies recomandat pentru pescuitul la crap în Delta Dunării. Având în spate câteva sezoane bune de teste în care crapii Deltei Dunării le-au apreciat constant calitățile, boiliesurile doctorilor din Lizeanu 25 au pătruns recent și în competițiile interne. Astfel, prezenți la startul Cupei Doctor Fishing – ediția a IV-a (23-26 oct 2014) desfășurată pe lacul Teiu, echipa formată din Ionut „Leo” Gheorghe, George Ilinca și Nichita Dumitru, mizând pe Belachanul recent lansat, au reușit să ocupe cea mai înaltă poziție a podiumului. Comparativ cu alte echipe, n-au prins foarte muți pești, dar aproape toate capturile au avut greutăți considerabil mai mari decât ce reușea să ofere balta pe restul standurilor.

Belachanul și-a rezervat poziția supremă la ediția din acestă toamnă a Cupei Doctor Fishing

Belachanul și-a rezervat poziția supremă la ediția din acestă toamnă a Cupei Doctor Fishing

Întrebați despre strategia de la Teiu, băieții declarau: „Am pescuit la cârlig cu 1 sau 2 bile de 20mm, exclusiv tari. Montură combi, legată clasic, cu monofilament și fir textil suplu, iar ca plumbaj am mers pe varianta plumb pierdut. Începând din a doua dimineață a concursului, în timp ce majoritatea echipelor oscilau privind cantitățile prezentate la cântar, noi am prins constant, la final înregistrând cea mai bună medie de greutate.”

La scurtă vreme după reușita de la Teiu, aceiași echipă, dar cu componența lotului puțin modificată (Stan Mădălin îi ia locul lui Nichita Dumitru), recidivează și își adjudecă poziția supremă pe sectorul A la una dintre cele mai solicitante competiții ale sezonului – Ultimate Winter Challenge, editia III-a (13-16 nov). Desfășurat pe celebra baltă Moara Vlasiei 2, evenimentul este unul în care majoritatea echipelor „cu greutate” își dau întâlnire la final de sezon, nada de calitate excepțională fiind o constantă esențială în mai toate standurile.

Belachan by Doctor Fishing - o alegere extrem de potrivită pentru un pescuit la crap în Delta Dunării

Belachan by Doctor Fishing – o alegere extrem de potrivită pentru un pescuit la crap în Delta Dunării, dar care, mai nou, oferă surprize și în competițiile interne

De acestă dată au punctat primii 10 pești, captura competiției fiind trecută tot în foaia de concurs a celor trei. Coincidență sau nu, crapul de 18,375 kg n-a rezistat Belachan-ului, iar sâmbătă, în jurul orei 13:00, Leo pune pe saltea captura supremă a evenimentului. Urmând o rețetă care s-a dovedit a fi eficientă, băieții au pescuit la fel, cu 2 bile tari de 20mm la cârlig, pe montură combi. Păstrând strategia, până la finalul concursului au mai reușit să-și treacă pe răboj alți 3 pești săriți de 10kg (12,950 kg, 11,825 kg și 10,225 kg), performanță notabilă în condițiile date.

Crapul comun de peste 18 kg, captura concursului Ultimate Winter Challenge 2014

Crapul comun de peste 18 kg, captura concursului Ultimate Winter Challenge 2014

Avându-i ca membrii permanenți pe Leo și George Ilinca, doi pescari foarte meticuloși, care-și notează permanent orele exacte când prind, cantitățile de nadă și reprizele de nădire, echipa pare să urmeze un traseu cel puțin interesant, mai ales că în sezonul ce urmează vor miza tot pe calitățile bilelor Dr. Fishing Belachan. De asemenea, fiind apropiați ai magazinului Doctor Fishing, echipa va concura in sezonul 2015 sub numele de Doctor Fishing. Băieți, felicitări pentru rezultate și Fir întins în sezonul următor!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *