Balta Sanpaul – Pescuit la crap mare pe "Tancabestiul Ardealului"

Fără rețineri aș numi deschiderea bălții de la Sânpaul unul din evenimentele anului în materie de pescuit la crap.

Balta Sânpaul, partea din spate. Apă mai mică și stuful abundent îți lasă senzația că te afli la o partidă de pescuit în Deltă

Balta Sânpaul, partea din spate. Apa mai mică și stuful abundent îți lasă senzația că te afli la o partidă de pescuit în Deltă

Administratori extrem de perseverenți, cu un portofoliu important din punct de vedere piscicol și potenți financiar, au reușit să introducă aceasta baltă direct în Top 10 bălți de pescuit la crap din țara noastră și, mai mult, promit să nu se oprească aici.

Ținutul Secuiesc, o zonă cu un pitoresc aparte dar și cu tradiție în industria piscicolă

Ținutul Secuiesc, o zonă cu un pitoresc aparte dar și cu tradiție în industria piscicolă

Peisajul și traseul prin Ținutul Secuiesc te cucerește instant, iar amplasarea în partea centrală a țării conferă lacului un avantaj major comparativ cu alte bălti de crap.

Din discuțiile avute cu administratorul bălții am înțeles că pregătește acest proiect de ceva ani buni, stocând și achiziționând de peste șapte ani de zile exemplare frumoase de crap.

Primul crap pescuit de Alin la Sânpaul confirmă apetitul peștilor pentru boilies

Primul crap pescuit de Alin la Sânpaul confirmă apetitul peștilor pentru boilies

Lacul de aproape 20 de hectare este populat doar cu crapi de peste 7 – 8 kg, predominând o medie de 13-17 kg. Nu lipsesc și câteva exemplare de peste 20 kg, unul dintre ei sărind chiar de 25 kg.

Încă un crap extrem de frumos pescuit de Alin la Sânpaul

Încă un crap extrem de frumos pescuit de Alin la Sânpaul

Eu am poposit pentru o partidă test de 24 de ore și rezultatul m-a uimit: 26 de exemplare puse pe saltea și pozate, cu o medie de peste 10 kg, iar asta fiindcă mă aflam în porțiunea cu apă mică.

Cel mai dificil obstacol de pe Sânpaul, vegetația care i-a dat mari de cap lui Alin

Cel mai dificil obstacol de pe Sânpaul, vegetația care i-a dat mari bătăi de cap lui Alin

Pe lângă crapii puși pe mal am mai avut alte 20 de prezentări, pe care, din cauza vegetației abundente și nepregătirii mele din punct de vedere al echipamentului, nu am reușit să le aduc pe saltea.

Cei mai mici locatari de la Sânpaul, câteva exemplare de crap Koi

Cei mai mici locatari de la Sânpaul, câteva exemplare de crap Koi

O densitate care nu lasă loc de suspiciuni și o medie prin care se dorește poziționarea lacului direct pe una din pozițiile fruntașe în ceea ce privește locațiile de pescuit crapi mari de la noi din țară. Eu am numit aceasta baltă „Tâncăbeștiul Ardealului”

Pentru Alin noaptea a venit cu crapi mai corpolenti

Pentru Alin noaptea a venit cu crapi mai corpolenți

Multe amenajări ale lacului se fac din mers, existând chiar standuri încă nepescuite. În paralel se lucrează și la un site de prezentare a bălții, iar o formă inițială este deja funcțională aici: http://www.agropisc.ro/

Standuri de pescuit pe Sânpaul care își așteaptă pescarii, multe încă virgine

Standuri de pescuit pe Sânpaul care își așteaptă pescarii, multe încă virgine

Vizavi de condițiile de pescuit se oferă și posibilitatea de a pescui pe baza unui abonament obținut în urma unei recomandări, acesta garantând o reducere semnificativa a tarifelor.

La Sânpaul un gard de protecție în jurul lacului apară atât pescarii de crap cât și lacul de flagelul braconajului piscicol

La Sânpaul un gard de protecție în jurul lacului apară atât pescarii de crap cât și lacul de flagelul braconajului piscicol

În privința siguranței, un gard de protecție înconjoară tot lacul Sânpaul, gard ce conferă un oarecare sentiment de liniște în timpul partidelor de pescuit. Paznicii și administratorii sunt extrem de amabili și fac tot posibilul să te simți cât mai bine în perioada sesiunilor de pescuit.

Nici exemplarele de crap oglindă nu puteau lipsi din această baltă

Nici exemplarele de crap oglindă nu puteau lipsi din această baltă

Un mic dezavantaj îl creează totuși vegetația abundentă din lac. Eu în schimb am văzut asta ca o provocare și nu m-a deranjat foarte tare. De altfel, se lucrează și la această problemă, utilajele îndepărtând verdeața în măsura în care nu deranjează pescarii prezenți pe lac.

Alin: "perdelele de stuf, plaurii și multele sărituri de crap mă fac să numesc această locație Tâncăbeștiul Ardealului!"

Alin: „perdelele de stuf, plaurii și multele sărituri de crap mă fac să numesc această locație Tâncăbeștiul Ardealului!”

La Sânpaul lucrurile sunt la început, dar eu zic că merită să profitați de ocazie și să fiți printre primii care-i inaugurează standurile de pescuit.

Fir întins!

Ai pescuit recent pe balta Sânpaul? Adaugă un comentariu la finalul articolului cu detaliile partidei tale sau postează impresiile despre baltă în cadrul forumului CRAP24, în modulul Bălți de pescuit la crap

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE!

3 Comments

 1. Dobrin sava

  12 august 2014 at 11:09 pm

  Din fericire pentru mine si placutului nostru hobby am ajuns la decizia de a merge anul trecut pe balta sanpaul la o partida de pescuit pe 12 ore, (nu ca nas fi stat mai mult dar soția…. Știți cum e unii dintre voi) media capturilor a fost undeva la 12 kg având si un dril foarte frumos cu un crap de 22 kg. Capturile au fost 14 la numar .Abia astept sa merg iarasi pe superba locatie sa ma relaxez.

  • Crap24

   22 august 2014 at 4:38 pm

   Salut Dobrin,

   Ai și ceva poze cu pestele de 22 de kg? Ar fi noul record al lacului. Deși sunt destul de multe voci (cu credibilitate) care susțin că lacul ține pești mult mai mari, actualul record al bălții este un crap comun care a depășit puțin 18 kg. Uite aici un material cu peștele și cântarul: http://www.crap24.ro/?p=5029
   Dacă exista ceva foto, nu ezita să ni le trimiți pe mail la support @ crap24.ro

   Multumim,

 2. lazar

  7 aprilie 2015 at 8:17 pm

  Buna ziua!daca ma poate ajuta cineva cu idei sau ceva capcane,nici nu stiu cum sa intreb.am o balta de 0,20ar ,am populat in 2009 cu crap inca nu am scos,dar nici nu prea reusim de fapt,au mai venit la pescuit asa dintre prieten dar foarte greu se prinde peste.astept mail daca are cineva bunavointa.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *