Arome PE boiliesuri?

Ți-ai planificat prima partidă de pescuit din sezon imediat după dezghețarea apelor, dar te gândești că pe apă rece ai nevoie de un plus de atractivitate în privința momelilor? Dar oare vei prinde mai bine dacă adaugi câțiva mililitri de aromă peste boiliesuri? Vor deveni ele mai atractive?

Scufundarea momelilor în lichide nutritive este o metoda foarte eficientă pentru sporirea atractivității

Scufundarea momelilor în lichide nutritive este o metoda foarte eficientă pentru sporirea atractivității

Dacă vorbim strict la boiliesurile de cârlig, probabil că în anumite condiții ar suporta o mică doză de aromă concentrată turnată direct peste ele. Depinde și de boiliesuri, și de aromă. Dacă vorbim însă de boiliesurile date ca nadă, n-am recomanda asta.

La boiliesurile shelf-life, nu credem că un supliment de aromă te-ar ajuta cu ceva. Ba din contră. Boiliesurile shelf-life sunt din start supradozate cu aromă și atractanți, tocmai pentru a amplifica nivelului de atracție. Lucru care funcționează pe termen scurt, dar dacă le adaugi și mai multă aromă treci de la efectul de atracție la cel de repulsie.

O baie de lichide nutritive este recomandată indiferent de anotimp

O baie de lichide nutritive este recomandată indiferent de anotimp

Poate că asta explică și de ce, uneori, boiliesurile „spălate”, ținute în apă o zi, două, prind uneori mult mai bine decât cele scoase proaspăt din pungă. S-ar putea ca un boilies a cărui aromă  mai puțin pregnantă, pentru că s-a dispersat, să fie mai ușor acceptat de pește.

Nici în cazul boiliesurilor pe care ți le faci singur, home-made, nu credem că te ajută o supradoză de aromă, fie și pe apă rece. Mai degrabă o porție generoasă de elemente lichide cu profil natural, cum ar fi CSL, belachan, proteina L-030 sau complexele de aminoacizi.

Împreună cu un pop-up de calitate, Chod Rig-ul este o montură devastatoare în pescuitul izolat

Împreună cu un pop-up de calitate, Chod Rig-ul este o montură devastatoare în pescuitul izolat

Într-adevăr, pe durata sezonului rece, aici poți depăși fără rețineri dozele recomandate de producători. Sau le poți combina, rezultând dipuri excelente pentru vreme rece. La unele mixuri foarte bune, o supradoză de aromă n-ar face decât să acopere inutil – și chiar dăunător – semnalul puternic transmis de extractele naturale din mix.

Robert Nicolae cu un crap arămiu pescuit pe apă rece la o nadă cu un puternic profil natural

Robert Nicolae cu un crap arămiu, pescuit pe apă rece la o nadă cu un puternic profil natural

Știm unii pescari care, urmărind să selecteze peștele, au mers în direcția opusă și au redus partea lichidă doar la ouă. Este adevărat că poate fi tentant să adaugi și un strop de aromă, dar îți asumi un risc.

Robert Nicolae – CRAP24 Team: „Nu sunt adeptul supradozării nadei cu arome sau cu alte elemente sintetice. Chiar și atunci când pescuiesc cu momeli izolate, rezist tentației de a dipui momeala. Prefer să-i sporesc atractivitatea adâugându-i un strat de pastă solubilă sau mic săculeț cu pelete și câteva bucățele de boilesuri sparte. Astfel, elimini o eventuală reticență a peștilor vis-a-vis de momelă. Și crede-mă că poți să prinzi foarte bine.”

Dacă totuși vrei să încerci aditivarea cu aromă sintetică, turnată direct peste boilies, rezumă-te la boiliesurile de cârlig și fă experiențe pe cantități foarte mici. Fir întins!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *