A inceput World Carp Classic 2013

La World Carp Classic 2013 așteptările, spiritul, distracția și înfrigurarea dinaintea tragerii la sorți au dispărut, acum rămâne doar ca pescarii să-și dovedească priceperea și să-și testeze norocul. După câteva zile în care campingul Val di Sole le-a fost casă, masă și teren de joacă, participanții la cea de-a 15-a editie a World Carp Classic au plecat spre locurile de pescuit.

Ceremonia de deschidere a celui mai popular concurs de pescuit la crap din lume, Word Carp Classic 2013

Ceremonia de deschidere a celui mai popular concurs de pescuit la crap din lume, Word Carp Classic 2013

Tragerea la sorți care urmat ceremoniei de deschidere de aseară a adus o noutate în regulament. Spre deosebire de anii trecuți, în care primul bilet tras putea fi refuzat și pus înapoi în sac, organizatorii au decis să elimine acest sistem, ca să dea mai multe șanse la un loc bun și celor care au număr de ordine mare și trag biletul printre ultimii. Așadar, ce loc ai tras, acolo mergi să pescuiești.

La tragerea la sorți echipele românești au tras locuri destul de bune

La tragerea la sorți echipele românești au tras locuri destul de bune

Echipele românești au tras, cele mai multe, bine spre foarte bine, dacă ținem cont de rezultatele de anul trecut și de locurile în care se prinde peste în mod regulat pe Bolsena. Nu știu dacă din cauza micilor sau marilor eterne probleme de organizare, inerente, cumva, unui eveniment de asemenea amploare, dar am constatat o discretă diminuare a interesului pescarilor pentru această competiție, considerată de mulți cel mai popular concurs de crap din lume.

Bolsena, gazda World Carp Classic 2013, este unul dintre cele mai dificil de pescuit lacuri din Europa

Bolsena, gazda World Carp Classic 2013, este unul dintre cele mai dificil de pescuit lacuri din Europa

Astfel, deși organizatorii puseseră la bătaie 200 de locuri pentru această ediție, cu câteva zile înainte de începere erau înscrise 140, dintre care doar 126 s-au prezentat în concurs. Printre cauzele posibile se numără, probabil, dificultatea lacului, faptul că anul trecut au existat sectoare întregi cu apă foarte mare pe care nu s-a prins nimic (sectoare despre care nu se știa că vor fi scoase din concurs), sau cheltuielile prea mari de deplasare.

În această seara vom publica și așezarea exactă pe sectoare a echipelor românești, fiindcă organizatorii au făcut câteva modificări, deplasând cumva sectoarele spre stânga, din cauza faptului că nivelul apei este unul scăzut, se pare cel mai scăzut din ultimii 30 de ani, conform declarației unui localnic.

Mai multe știri, articole, interviuri și clasamente pe larg de la World Carp Classic puteți citi și pe www.revistadecrap.ro și în articolul publicat aici

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE![kkstarratings]

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *