7000 de euro castigati de echipa romanesca la concursul de pescuit crap Boilie Challenge 2013

Revenit recent de la concursul de pescuit la crap Boilie Challenge 2013 desfășurat în Ungaria, Ciprian „Dudi” Dudilă, unul dintre producătorii autohtoni de nadă și pescar prezent constant pe pistele de concurs, ne-a trimis câteva vorbe despre desfășurarea evenimentului pe care, împreună cu ceilalți membrii ai echipei Dudi Baits, l-au și câștigat.

Ciprian cu unul dintre crapii comuni care au contribuit la "înțeparea" titlului suprem

Ciprian cu unul dintre crapii comuni care au contribuit la „înțeparea” titlului suprem

Ciprian: „Aveam în față o competiție de anvergură, cu 60 de echipe din țări diferite aliniate la start, desfășurată în Ungaria, pe balta de la Szeki, în organizarea austriecilor de la Styria Carp Team.

Nu avem detalii despre baltă, așa că ne-am gândit să mergem pregătiți cu “de toate” (cel puțin așa credeam noi).

Tragerea la sorti ne-a trimis în coada bălții, pe apă mică, unde, de fapt, chiar voiam sa pescuim. Ne era frică de apa mare, adâncimile de până la 8-9 m nu ne inspirau încredere în perioada asta, nu credeam ca peștele să mai fie cantonat acolo.

Băieții erau foarte increzatori la început de concurs

Băieții erau foarte încrezători la început de concurs

Încă de la început am prins pește, nu foarte constant, dar am punctat. Am decis să facem două paturi de nadă. Unul aproape, la 30-40 m, unde am nădit cu bulgări în speranța de a prinde și ten, iar pe cel de-al doilea, localizat undeva la 80 m, l-am întreținut doar din bile.

Peștele a răspuns bine la nada, iar balta a reușit încă de la început să ne surprindă prin bogăția de pește, în special crapi comuni “sălbatici”, cu care trebuia să duci lupte serioase pentru a-i scoate pe mal. După 24-36 ore ne-am instalat pe prima poziție a podiumului dar, de fapt, de acum începea greul!

Echipa Dudi Baits recompensată cu titlul suprem și un "bonus" de 7000 de euro

Echipa Dudi Baits recompensată cu titlul suprem și un „bonus” de 7000 de euro

Am întimpinat diferite greutăți pe parcursul celor 5 zile de pescuit, însa strategia, munca și nada au dat roade, așa că am reușit să câștigăm premiul cel mare, iar cu 712 kg acumulate la final am reușit să încasăm premiul de 7000 euro.

O a doua echipă „Dudi Bait” prezentă pe baltă, a terminat pe locul 4 la general și pe 1 în sectorul în care a pescuit. Din păcate, ei au pierdut locul 2 general în ultima noapte, fiind la doar 5 kg distanță de „fericire”.

Lotul Dudi a reușit să înțepe și un loc unu pe sector

Lotul Dudi a reușit să înțepe și un loc unu pe sector

Patul de nada a funcționat exemplar, au fost nenumărate prezentări cu driluri duble sau chiar trăsături înainte de a pune lanseta pe suport. Peștii au fost în special crapi, însă au intrat și teni, prinși de aproape, cu săculeț solubil și cu un mic pop-up de miere (creație proprie) pe firul de păr.

Crapul a răspuns cel bine la bile solubile “Mister Dudi”, iar pentru a le face critic echilibrate pe unele le-am “căpăcit” cu jumătăți de pop up.

Crapii de două cifre au fost la mare căutare. Aici echipa Dudi cu o salontă puțin trecută de 10 kg

Crapii de două cifre au fost la mare căutare. Aici echipa Dudi (Aminoacizii) cu o salontă puțin trecută de 10 kg

De remarcat organizarea “nemțească”, total diferită de cea de la noi, atmosfera relaxantă, fără martori la cântare, cu poze la fiecare stand, împreună cu care erau notate și reperele în funcție de care se poate pescui ulterior.

Nu e ușor de organizat un concurs de o asemenea anvergură, însa și mai sigur este faptul că e greu de câștigat!”

Dudi, felicitări pentru podium și pentru strategiile abordate. Un rezultat remarcabil!

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un like și adaugă un comentariu mai jos.

Ne-ar plăcea să știm și părerea ta.

1 Comment

  1. Anca Delia

    11 august 2013 at 2:01 pm

    Cipri ai fi fost un excelent profesor de Limba si Literatura Romana.Articolele tale sunt o incantare pentru cititori.Imi amintesc ce compuneri frumoase realizai in Scoala Generala.Felicitari!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *