6 crapi de peste 20 kg intepati pe final de noiembrie

În urmă cu doar câteva zile, la final de noiembrie, am avut parte de o super partidă de pescuit desfășurată pe balta Harsany, Ungaria. Pescuind perioade scurte pe trei vaduri diferite, toate cele 6 zile ale expediției au semănat mai degrabă cu o “vânătoare” de crapi capitali decât cu una clasică.

Deși vremea n-a fost deloc plăcută, crapii de peste 20 kg s-au întrecut să ne ajungă în fața aparatelor foto. Aici Dani cu un superb crap oglindă de 23,65 kg

Deși vremea n-a fost deloc plăcută, crapii de peste 20 kg s-au întrecut să  ajungă în fața aparatelor foto. Aici Dani cu un superb crap oglindă de 23,65 kg

Exact cum ne propusesem încă de la plecare, am avut parte de mai multe recorduri, atât ca număr de pești, cât și capturi. Alături de colegul Dani Suciu, am reușit până la finalul ieșirii sa punem pe saltea nu mai puțin de 6 crapi trecuți de bariera celor 20 kg, cel mai mare cântărind 26,21 kg.

După cum probabil bănuiți, n-a fost o partidă perfectă în fiecare aspect. Vremea rea, peștii deja mofturoși și oboseala epuizantă au fost doar câteva dintre elementele care au contrabalansat incredibilul rezultatul.

Cântărind 20,8 kg, acest comun a fost primul pește de peste 20 kg al partidei

Cântărind 20,8 kg, acest comun a fost primul pește de peste 20 kg al partidei

În prima parte a pescuitului, având puțini crapi în standul nostru, am reușit să-i localizam într-o altă zonă a lacului. N-am stat prea mult pe gânduri și am mutat rapid trei lansete acolo.

Schimbarea s-a dovedit foarte inspirată, în scurt timp reușind să prindem pe toate cele 3 lansete în jur de 20 de pești. Având o medie de 14-15 kg, cu un maxim de 20,8 kg, era un rezultat deja impresionant comparativ cu standul pescuit inițial, pe care alte 3 lansete, în același interval, prinseseră doar 5-6 pești.

Dani cu un crap comun robust de 24,65 kg

Dani cu un robust crap comun de 24,65 kg

Nu am putut pescui aici decât o singură noapte, în ziua următoare standul fiind ocupat de o altă echipă de pescari. Nevoiți să găsim o altă zonă fierbinte, am localizat un vad cu potențial undeva vizavi de standul inițial. Aici, în doar 9 ore de pescuit, am prins alți 26 de pești, contorizați de prietenii de pe standurile vecine, care, de fapt, m-au și ajutat la punerea lor pe mal.

În ultima parte a sesiunii crapii au intrat și pe vadul pescuit inițial. Aici Dani cu un alt trofeu de 24,31 kg

În ultima parte a sesiunii crapii au intrat și pe vadul pescuit inițial. Aici Dani cu un alt trofeu de 24,31 kg

Din păcate cele 9 ore m-au epuizat fizic, fapt pentru care a trebuit să mă opresc din pescuit. Între timp, colegul Dani, pescuind pe standul unde aveam tabăra, a reușit să scoată singur un crap trecut de 23 kg, plus alți 7 pești mai mici, semn care ne-a făcut să speram ca peștii s-au tras și pe zona taberei inițiale.

Ultimul crap al partidei, un superb comun de 21,67 kg, a venit exact când împachetam sculele

Ultimul crap al partidei, un superb comun de 21,67 kg, a venit exact când împachetam sculele

Ce a urmat cu ușurință poate fi catalogat drept un adevărat vis pescăresc, iar asta pentru că am mai adus la mal alți 3 crapi trecuți de 24 kg, cel mai mare cântărind 26,21 kg. Ca sesiunea să fie cum nu se poate mai reușită, în ultima dimineață, exact când strângeam bagajele, agasați de ploaie și înotând prin noroi, am mai completat lista trofeelor cu un ultim crap de 21,67 kg.

Pe durata întregii partide, crapii de 16-19 kg au fost foarte frecvenți, dar, pe cât de incredibil poate părea, la un moment dat nu mai reprezentau o așa mare miză. Chiar și așa, m-am bucurat tare mult pentru fiecare dintre ei, pentru că, conform vorbei unui prieten pescar: balta era “împuscată”! Restul pescarilor aflați pe baltă prindeau foarte rar, iar dacă le intrau 2-3 pești în 24 de ore pe stand, aveau clar un motiv de bucurie.

Ciprian și vedeta partidei de pescuit, crapul comun de 26,21 kg

Ciprian și vedeta partidei de pescuit, crapul comun de 26,21 kg

Noi am avut cam 8-10 pești/noapte, iar asta la sfârșitul lunii noiembrie, pe o vreme care a îngreunat enorm pescuitul, când doar dacă erai foarte motivat și îndârjit puteai face față condițiilor. Vom mai vorbi pe larg despre aceasta aventură, care cu greu poate fi descrisă în cuvinte, fiecare clipă petrecută acolo având, de fapt, farmecul și povestea ei.

Ciprian Dudilă și Dani Suciu la finalul unei partide la care visau de multă vreme

Ciprian Dudilă și Dani Suciu la finalul unei partide la care visau de multă vreme

Voi încerca totuși să fiu cât mai obiectiv și să vă povestesc detaliat în materiale care vor urma despre abordarea și strategia unei partide cu adevărat memorabile.

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *