4 zile, 2 recorduri si 6 over 15

Ma îndreptam cu pași repezi spre lacul Moby Dick, unde urma să-mi petrec 4 zile pentru a captura frumoșii crapi ai lacului. Nu eram pentru prima dată pe acest lac și știam din partidele trecute ce trebuie să fac. Doar că, de această dată, am schimbat puțin planul. M-am așezat pe standul 16, acesta fiind unul din standurile de la mijlocul lacului.

Crap comun de 15,8 kg, intrat în ultimele 24 de ore ale partidei de pescuit

Crap comun de 15,8 kg, intrat în ultimele 24 de ore ale partidei de pescuit

Multa lume spunea că pe acest lac trebuie lansat la 2-3 metri de buza malului opus, dar eu am abordat puțin diferit acest aspect. Nu vroiam să pescuiesc în malul opus. În fața mea, distanța până-n maul de vizavi este de 130-135 m. Am nădit pe la 80m și-am pescuit peste patul de nada, undeva la 100m.

Aveam la mine boilies din gama Any Spice și Squid & Garlic, câte 15kg din fiecare aromă. Doar bile tari, de 20 și 15mm, în proporție de 70% și 30%. Am nădit concentrat și mult pentru început, deoarece vroiam să țin peștii pe patul de nadă. Am dat doar din cobră și am lansat monturile din mână. Distanța nu era așa mare și se putea pescui foarte bine așa.

Nada folosită de Alex a fost pe gustul crapilor

Nada folosită de Alex a fost pe gustul crapilor

Peștii au început să vină rapid, iar în primele 2 ore de pescuit aveam deja 4 crapi, dintre care doi trecuți de 13kg. Era clar un un semn bun. Vremea era favorabilă, cu nori în primele 24 ore și ploaie rară și măruntă. Era și puțin rece, o temperatură de 25 de grade. În primele 22 ore aveam de 13 crapi, printre care 3 trecuți de 15 kg: 15kg, 15,1kg și 15,2kg.

Apoi vremea s-a schimbat. A apărut soarele și temperatura a crescut brusc. În două ore aveam 35 de grade de la cele 25 inițiale. Crapii au renunțat să se mai hrănească le fel de intens, urmând ca următoarele 36 de ore sa fie tot mai rău.

Peștii se împuținau și intrau din ce în ce mai rar. Trebuia să schimb tactica, deoarece crapii erau apatici.

Am început să folosesc săculeți solubili mici, cu o bilă spartă de 20mm și puțin dipuită, iar la cârlig am pus o bilă simplă, de 15mm. Mai aveam încă destul timp și știam că până la urmă îmi vor intra și crapii frumoși ai lacului pe vad.

Captura partidei pentru Alex, un superb crap comun de 16,5kg

Captura partidei pentru Alex, un superb crap comun de 16,5kg

În ultimele 24 ore peștii au început din nou să mănânce, având chiar și dublu dril împreună cu prietena mea. La capătul drilului, amândoi am pus pe mal 2 crapi peste 15kg. Ea și-a bătut recordul cu un 15,8, iar eu pe al meu la crap comun care a cântărit nu mai puțin de 16,5kg.

Deja aveam 5 crapi over 15 și partida era clar un succes. Dar nici pe departe terminată, pentru că un ultim run si dril de 15 minute s-au finalizat cu al 6-lea crap over 15 pus pe saltea, care a cântărit 15,5kg.

Crap comun de 15,5kg, ajuns în saltea pe ultima sută de metri a partidei

Crap comun de 15,5kg, ajuns în saltea pe ultima sută de metri a partidei

O partidă cu un început în forță, ca mai apoi, din cauza temperaturilor în creștere, trăsăturile să scadă. N-am renunțat și am reușit să punctăm în ultimele 24 ore cât pentru cele 36 în care am prins foarte puțin. Asta da revenire. Fir întins!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *