4 avantaje ale monturii Combi

Victor Astilean, pescar de crap originar din Cluj dar stabilit de ceva vreme în Italia, ne-a trimis recent câteva vorbe despre preferințele lui legate de montura pe care ar miza mai în orice situație de pescuit.

Victor: „În ultimi ani am încercat o sumedenie de monturi, aproape tot ce a apărut nou pe piață în domeniul carpfishing-ului își găsea loc în trusa mea de pescuit. Cu timpul însă, am înțeles că doar unele sunt constante în eficiență și-mi dau siguranța și certitudinea că funcționează peste tot cu aceleași rezultate, indiferent dacă pescuiesc pe râu, lacuri sau pe celebrele carpodroame unde presiunea pe pește este exagerat de mare. Iar dintre toate cele care mi-au câștigat încrederea, în acest articol m-aș opri la o montură foarte versatilă, Montura Combi (The Combi Rig).

Diverse variante ale monturii Combi și segmentele de fluorocarbon folosite de Victor

Diverse variante ale monturii Combi și segmentele de fluorocarbon folosite de Victor

În principiu, montura Combi este formată dintr-un dintr-un segment de monofilament gros, de 45-50 lb, ce trebuie să fie minim 2/3 din lungimea totală a monturii și un al doilea segment de fir, de acestă dată textil.

Pe lângă faptul că acest tip de prezentare mi-a adus satisfacții în majoritatea situațiilor în care l-am folosit, aș enumera 4 mari avantaje pe care le oferă:

1. Este foarte potrivită când vine vorba de încurcături nedorite în timpul lansarilor, iar asta datorită rigidității garantata de mono-filament. Montura este excepțională pentru lansări la distanțe considerabile sau pentru pescuitul în ape curgătoare, acolo unde curenții apei ne pot crea surprize neplăcute neplăcute.

2. Prezintă momeala într-un mod natural. Aici își intră în rol firul textil ales pentru că, fiind foarte moale, iți oferă o suplețe foarte mare în zona cea mai importantă a monturii, cea a cârligului.

Variantă a monturii Combi. Pe zona suplă a monturii, Victor a plasat o pungă PVA plină cu pelete

Variantă a monturii Combi. Pe zona suplă a monturii, Victor a plasat o pungă PVA încărcată cu pelete

3. Se camuflează foarte bine pe substrat, mai ales atunci când alegeți să folosiți fluorocarbon pe segmentul monofilamentului. Acesta este scufundător, proprietate care menține montura lipită perfect pe substrat, devenind complet invizibilă, chiar și în fața celor mai suspicioși crapi.

4. Un alt mare avantaj este acela că menținând zona rigida formată din mono-filament și modificând partea suplă a monturii, jonglând cu tipul de cârlig și modul de a-l lega, putem obține diferite variante ale monturilor KD sau Blow Back, sisteme extrem de eficace atunci când sunt folosite cu momelile corespunzătoare.

Victor cu un suberb crap oglindă de 17 kg, pește care confirmă eficiența monturilor Combi

Victor cu un suberb crap oglindă de 17 kg, pește care confirmă eficiența monturilor Combi

Pentru a lega cât mai simplu și precis montura Combi, dar și pentru a evita erori nedorite, ca preferință personală aleg produsele firmei Carp’r’us, prima (din câte cunosc) care a introdus pe piață segmente de fluorocarbon gata „legate”, așa numitele stiff link. KM5ZVTH9CBD3

Le folosesc de ceva timp cu succes, dar, indiferent de alegerea pe care o faceți, vă recomand combinația dintre cele doua tipuri de materiale care, de cele mai multe ori, este una câștigătoare. Fir întins!”

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i o notă și un LIKE! [kkstarratings]

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *