19 de crapi de peste 10 kg, pescuiti in doar 24 de ore

La scurt timp după terminarea celei de-a treia ediții a celebrului concurs de pescuit la crap Meetcarp Romanian Awards – Best 5, Vali Bonto, unul dintre cei mai rutinați pescari de crap din România, proprietar Profishing.ro și client vechi al pontoanelor Tancăbeștiului, a mers să ia pulsul crapilor de pe celebra pistă de concurs.

Vali Bonto cu unul dintre crapii trecuți bine de 10 kg, pescuit la recent încheiata partidă de pe Tâncăbești

Vali Bonto cu unul dintre crapii trecuți bine de 10 kg, pescuit la recent încheiata partidă de pe Tâncăbești

Împreună cu Vali Pană, partenerul său de pescuit de la această ieșire, au rezervat vadul „Stânga Gorgan” pentru o partida rapidă.

Aveau doar 24 de ore la dispoziție, iar odată întors acasă, Vali ne povestește cum a decurs una dintre cele mai surpinzătoare sesiuni ale sale de pe Tâncăbești.

Vali Bonto: „Eram un pic reticenți că peștele va manca bine după un concurs atât de lung, în care a avut parte de presiune constantă din partea pescarilor și destul de multă nadă la dispoziție.

Ne bazam însă pe o nădire masivă, cu boilies tare – B3/Belachan – în speranța că vom reuși să oprim în zonă un banc de crapi care ar trece pe acolo.

Crapii comuni au apreciat cel mai mult nada consistentă trimisă pe vad

Crapii comuni au apreciat cel mai mult nada consistentă trimisă pe vad

Am nădint din start 2 kg și am susținut nădirea inițială cu câte 10-20 de boiliesuri la fiecare oră. Până la finalul partidei am reușit să nădim cu peste 8 kg de boilies, destul de mult dacă țineam seama că eram aici pentru doar 24 de ore.

Nici salontele Tâncăbeștiului n-au stat departe de monturile și momelile pescarilor

Nici salontele Tâncăbeștiului n-au stat departe de monturile și momelile pescarilor

Ce a urmat însă, a depășit toate așteptările noastre. Am avut un total de 35 de trăsături, cu 30 de crapi pusi pe saltea. 19 dintre ei au fost trecuți de 10 kg, 7 cântărind între 13 și 15 kg (13, 13,2, 13,4, 13,7, 13,8, 14, 15 kg).

Ca orientare pe vad am pescuit în față, iar în privința monturilor am dat cu plumb pierdut. Cât privește zona terminală, cea a forfacurilor, am avut cârlige Xenia, de 4, legate cu fire Kameleon și N-trap. Pe firul de păr am pus aceleași boiliesuri cu care am nadit, Superbaits B3/Belachan de 20 mm.

Vali Pană cu unul dintre crapii puși pe saltea la finalul unui dril dublu. Martori de seamă  - Vlad Parfene și micuța Maia

Vali Pană cu unul dintre crapii puși pe saltea la finalul unui dril dublu. Martori de seamă – Vlad Parfene și micuța Maia

În ciuda reținerilor inițiale a fost o partidă superbă, în care, la un moment dat, am avut chiar driluri duble, cu crapi de 13, respectiv 14 kg la capăt de fir!

Ca totul să fie și mai frumos, în acele momente l-am avut ca oaspete pe Vlad Parfene, unul dintre proprietarii și administratorii lacului, care venise în vizită împreună cu frumoasa lui fetiță – Maia.

În ciuda așteptărilor inițiale, drilurile au continuat până în ultimele minute ale partidei

În ciuda așteptărilor inițiale, drilurile au continuat până în ultimele minute ale partidei

Se pare ca micuța domnișoară ne-a purtat noroc, motiv pentru care am decis să o invitam să ne viziteze ori de câte ori vom merge la pescuit la Tâncăbești.”

Băieți, felicitări pentru rezultatul partidei, pentru efortul depus într-una dintre cele mai călduroase zile ale lunii și mulțumim pentru cele trimise!

Trimite-ne și tu pozele de la partidele tale recente la support@crap24.ro, însoțite o scurtă descriere, iar noi îți postăm povestea în site!

Ţi-a plăcut articolul? Dă-i un LIKE!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *